Kalau nak ke merasai pengalaman menjadi ‘cowboy’ di Texas, Amerika Syarikat tu mungking jauh sangat dan memerlukan kos yang tinggi. Harga tiket penerbangan sahaja menelan belanja beberapa ribu ringgit disamping jarak perjalanan berapa belas jam nak terbang ke Amerika Syarikat nun.

Jadi disebabkan kekangan tersebut, Eagle Ranch Resort membawakan kepada anda satu resort yang bertemakan ‘cowboy’ di Port Dickson, Negeri Sembilan! Dekat bukan? Anda dah tak perlu lagi bersusah payah ikat perut menahan belanja itu ini nak simpan duit ‘flight’ ke US. Cukup sekadar belanja beberapa ratus sahaja untuk sampai ke resort ni.

Nama bagi resort yang bekeluasan lebih kurang 32 ekar ini diambil bersempena dengan spesis burung helang yang banyak terbang di ruang udara resort berkenaan. Dek kerana lokasinya yang betul-betul bersebelahan dengan Teluk Kemang, menjadikan kawasan ini antara spot burung tersebut berterbangan.

Sebaik sahaja anda melangkah masuk ke resort berkenaan, anda akan dapat rasakan suasana ‘cowboy’ di sini. Pekerja di sini memakai seluar jeans dan berkemeja kotak-kotak di samping topi yang menjadi ‘trade-mark’ ‘cowboy’ tersebut.

IKLAN

Selain daripada itu, penginapan yang ada di sini juga tidak ketinggalan untuk dihias dengan sentuhan dan dekorasi ‘wild-wild-west’. Ada pelbagai pilihan bilik yang ditawarkan kepada anda dan setiap satunya mempunyai sentuhan ‘cowboy’nya yang tersendiri dan yang paling unik adalah khemah suku orang asal Amerika Syarikat iaitu khemah Red Indian.

IKLAN

Sekiranya anda ingin melihat apa pilihan bilik yang ditawarkan kepada anda, terus klik laman sesawang Eagle Ranch Resort di sini.

Satu lagi penginapan yang menarik ditawarkan oleh Eagle Ranch Resort adalah rumah kampung di atas kolam. Sangat sesuai untuk anda yang datang dalam rombongan yang besar seperti percutian bersama keluarga atau reunion bersama kawan-kawan.

IKLAN

Bercakap soal reunion, ada pelbagai aktiviti yang boleh anda lakukan di sini. Anda boleh menunggang kuda, berlumba go-kart, aktiviti sukan air, memanah, tali aras tinggi, rentas halangan atau flying fox. Bukan setakat reunion, kalau anda berminat untuk melakukan kursus seperti team building pun boleh di Eagle Ranch Resort.

Makanan yang disediakan di sini juga sedap dan menyelerakan untuk santapan tekak anda. Yela, sekalipun berangan nak jadi ‘cowboy’, tekak tu masih lagi selera Malaysia. Sure akan cari gulai lah! Tak kan anda cari fish & chip punya. Hahaha. Chef yang bertugas di sini mempunyai air tangan yang boleh diberikan pujian terutamanya apabila beliau masak kuew teow goreng kerang. Memang sedap.

Kepada anda yang berkeinginan untuk datang ke Eagle Ranch Resort, klik pada link yang Libur berikan di atas dan jangan lupa untuk request kepad chef, kuew teow goreng kerang special!

INFO RESORT

Eagle Ranch Resort
Lot 544, Batu 14, Jalan Pantai, 71250 Port Dickson, Negeri Sembilan
www.eagleranch.com.my