Hayati semangat kebersamaan dan memberi kembali kepada masyarakat di Aquaria KLCC, di mana keinginan kanak-kanak ditunaikan dan impian tercapai!

Sepanjang musim Krismas ‘Winter Wondersea’ ini, Aquaria KLCC berganding bahu dengan Make-A-Wish Malaysia untuk membantu memenuhi Wish Journey yang unik dan menakjubkan yang dinanti-nantikan. Aquaria KLCC berikrar untuk menaja hasrat tiga impian kanak-kanak  dengan harapan untuk membawa kekuatan dan dorongan baru untuk si kecil tersebut dan keluarga mereka.

Impian Jadi Kenyataan Di Winter Wondersea. Main Salji & Jumpa Santa Claus Di Aquaria, KLCC Sepanjang Krismas!
Aquaria KLCC’s special underwater Santa & Elf play put on by Aquaria KLCC’s professional diver

Pada minggu lepas di Aquaria KLCC menyaksikan Wish Child berdaftar di bawah Make-A-Wish Malaysia, Zhi Xuan yang ditemani ibu bapanya menyaksikan pertunjukan bawah air daripada Santa & Elf yang dibawakan khas oleh pasukan terjun profesional Aquaria KLCC. Pertunjukan tersebut disusuli pula dengan kejutan pemberian hadiah istimewa oleh pihak Aquaria KLCC bersama Santa Claus dengan hujanan salji buatan.

Pengarah Urusan Aquaria KLCC, Dato’ Simon Foong berkata, “Ia adalah musim kasih sayang, kedamaian, dan muhibah. Kami menyokong inisiatif Make-A-Wish Malaysia untuk membawa kegembiraan yang diharapkan akan bertahan sepanjang tahun untuk kanak-kanak dan keluarga yang sakit kritikal melalui perayaan sebegini. Kami juga ingin memberi inspirasi dan mencetuskan minat terhadap hidupan marin dan pemuliharaan laut.”

Impian Jadi Kenyataan Di Winter Wondersea. Main Salji & Jumpa Santa Claus Di Aquaria, KLCC Sepanjang Krismas!
Managing Director of Aquaria KLCC, Dato’ Simon Foong

Pengerusi Make-A-Wish Malaysia, Datin Linda Ngiam berkata, “Make-A-Wish Malaysia telahmembawa ramai Wish Children ke Aquaria, malah telah menunaikan hasrat ke-400 kami di sini pada tahun 2017 untuk budak lelaki berusia 13 tahun yang ingin menjadi doktor haiwan. Peluang untuk pesakit kritikal ketepikan rawatan mereka yang panjang dan menyakitkan serta melangkah ke tempat yang menyeronokkan dan memukau seperti Aquaria KLCC akan membantu mengembalikan kegembiraan dalam hidup mereka dan menggalakkan penyembuhan. Kami berterima kasih kepada Aquaria KLCC kerana membantu kami membawa harapan dan transformasi kepada anak-anak ini.”

IKLAN
Impian Jadi Kenyataan Di Winter Wondersea. Main Salji & Jumpa Santa Claus Di Aquaria, KLCC Sepanjang Krismas!
Make-A-Wish Child, Zhi Xuan, with her parents enjoying a tour inside Aquaria KLCC

Majlis tersebut turut dihadiri oleh Y.A.M. Tengku Datin Paduka Setia Zatashah Binti Sultan Sharafuddin Idris Shah, Penaung Diraja Make-A-Wish Malaysia, Irene Tan, Ketua Eksekutif Pegawai Make-A-Wish Malaysia, dan Daryl Foong, Pengarah Eksekutif Aquaria KLCC.

Aquaria KLCC’s Snowfall, Santa Walkabouts dan aktiviti menyeronokkan dan menarik akan berlangsung sepanjang perayaan Krismas di Aquaria KLCC dari 21 November 2022 hingga 8 Januari 2023.

IKLAN

Impian Jadi Kenyataan Di Winter Wondersea. Main Salji & Jumpa Santa Claus Di Aquaria, KLCC Sepanjang Krismas!

Orang ramai digalakkan untuk melawat Aquaria KLCC dalam tempoh ini dan merasai pengalaman Winter Wondersea yang penuh keajaiban sambil meluangkan masa berkualiti bersama orang tersayang, meneroka keunikan dan keajaiban lautan dan penghuninya.

IKLAN

 

 

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI