Ipoh dan Kuala Lumpur memang tak jauh jaraknya, tapi kalau tak nak memandu boleh je naik ETS. Penjalanan yang mengambil masa lebih kurang 2 jam setengah tentu tak terasa sebab dalam ETS korang boleh buat banyak benda sepanjang perjalanan.

Ini itinerari yang dikongsikan di Facebook Viral Perak tentang perjalanan ke Ipoh menaiki ETS.

Itinerari 1 hari trip ke Ipoh menaiki ETS

Nak pergi ke Ipoh senang dah kalau naik ETS, tak payah sesak pening kepala jalan jem dan sebagainya.

Masuk train duduk, rehat cukup masa SAMPAI

Bermula dari stesen KL Sentral di platform B aras 2, min bertolak ke Ipoh menaiki ETS pukul 8.00 a.m dan tiba di stesen KTM Ipoh sekitar pukul 10.30 a.m.

IKLAN

Naik ETS memang syok, semua kemudahan lengkap dan selesa. Ada surau, tandas, cafe makanan dan ruang antara tempat duduk pun sangat luas. Yang paling penting ada tv gais!

Sempat jugak layan movie action yang dorang pasang masa perjalanan ke Ipoh.

Tiba di stesen KTM Ipoh, kalau korang nak ke Concubine Lane memang senang sebab jarak dia dari situ cuma 7 minit je jalan kaki. So, boleh jimat duit tambang grab, jalan kaki lagi bagus.. Baru la traveller kan

IKLAN

Pelbagai jenis makanan dan cenderahati menarik yang boleh korang beli dekat sini, tapi yang paling min geram kedai Rendang Tok MakNik situ.. daripada nak rasa, terus terbeli

Concubine Lane ni memang best kalau korang nak jalan makan-makan dan cuci mata sebab banyak tempat cantik dan instragammable spot yang boleh korang OOTD

Berita menarik buat pelajar sekolah menengah, pelajar Universiti di Malaysia, korang akan terima diskaun sebanyak 40% manakala dan juga warga emas/pesara pula diskaun 50% sekiranya berdaftar dengan KTM Berhad.

IKLAN

Okay weekend ni boleh dah plan dengan family dan member korang, jalan-jalan naik ETS. Serious jimat tenaga, masa dan duit korang

Perkongsian: BackPackerz