Bagi penduduk tempatan Sabah, Kundasang masih menjadi lokasi pilihan untuk bercuti saban minggu. Bahkan ramai penduduk dari semenanjung juga sangat teruja untuk habiskan masa berlibur di destinasi ini.


Kalau sesiapa ke Sabah tidak lengkap jika tidak berkunjung ke Kundasang. Ini kerana, kawasan yang berada di kaki pergunungan tertinggi di Asia Tenggara iaitu Gunung Kinabalu cukup terkenal dengan pelbagai daya tarikan pelancongan yang unik dan tersendiri. Menjanjikan iklim sejuk, segar dan nyaman dengan pemandangan indah antara keunikan dan keistimewaan yang terdapat di pekan Kundasang.


Kundasang, destinasi percutiaan yang 'bersih' dari hiruk pikuk kota. Walaupun hanya sebuah pekan kecil, Kundasang ada menyediakan banyak kemudahan penginapan untuk memberi keselesaan buat pelancong. Untuk yang bercadang ke Kundasang, ini ada perkongsian penginapan seperti resort, homestay atau asrama yang boleh dipilih. Tip ini anda boleh kongsikan bersama keluarga dan rakan-rakan yang plan bercuti ke Kundasang, Sabah terutamanya buat yang pertama kali nak jejak ke 'New Zealand Malaysia' ini.


image via google | Sumber: FB Pakej Bajet Sabah

IKLAN
IKLAN
IKLAN