JENIS FOOT ARCH

Buat warga Lembah Klang, tempoh PKPB mungkin menyaksikan ramai dia antara anda tidak dapat melancong ke negeri lain kerana larangan rentas. Jadi mungkin sekarang adalah masa sesuai untuk anda sendiri terokai apakah tarikan menarik terutamanya di Kuala Lumpur.

Rama-rama adalah serangga yang dianggap sebagai mahkluk yang cantik dan menjadi kegemaran sesetangah peminat landskap. Bagi mereka, kewujudan rama-rama membuktikan kawasan tersebut begitu indah dan tenang. Dikerumuni rama-rama saat berjalan di taman nan menghijau bagai di alam fantasi.

Nikmati Keindahan Rama-Rama, Serangga & Suasana Taman Rama-Rama Kuala Lumpur Nikmati Keindahan Rama-Rama, Serangga & Suasana Taman Rama-Rama Kuala Lumpur

Di Kuala Lumpur terdapat sebuah Taman Rama-Rama yang agak lama dibuka kepada umum sejak tahun 1992 lagi. Taman ini memperlihatkan serba-serbi mengenai rama-rama daripada beluncas pelbagai bentuk, saiz dan warna, kemudian bertukar menjadi kepompong seterusnya bertukar menjadi rama-rama yang cantik.

IKLAN

Mengunjungi Taman Rama-Rama Kuala Lumpur bersama keluarga dan kanak-kanak sememangnya destinasi yang bijak kerana pengunjung bukan saja boleh melihat rama-rama tetapi mempelajari banyak mengenai serangga yang cantik itu.

Nikmati Keindahan Rama-Rama, Serangga & Suasana Taman Rama-Rama Kuala Lumpur

Nikmati Keindahan Rama-Rama, Serangga & Suasana Taman Rama-Rama Kuala Lumpur

IKLAN

Dibuka setiap hari bermula jam 9 pagi hingga 6 petang, waktu pagi adalah masa terbaik untuk datang dan melihat sendiri rama-rama kerana pada waktu pagi rama-rama ini keluar mencari makanan.

Taman ini mempunyai landskap menarik dengan pelbagai jenis tumbuhan eksotik dan tumbuhan yang menjadi rumah serta makanan kepada si rama-rama. Antara spesies rama-rama di sini yang menarik perhatian seperti Rajah Brooke, Common Mormon, Papalio Iswara, Blue Bottle, Malay Lacewing dan Indian Leaf yang diklasifikasikan sebagai rama-rama tercantik.

IKLAN

Nikmati Keindahan Rama-Rama, Serangga & Suasana Taman Rama-Rama Kuala Lumpur

Secantik dan seindah mana pun seekor rama-rama mempunyai jangka hayat hidup yang singkat iaitu hanya hidup selama dua minggu. Bagaimanapun, jangka hayatnya juga bergantung kepada cuaca dan keadaan.

Jika datang bersama tersayang atau keluarga, jangan sesekali lupa untuk mengabadikan foto kenangan bersama mereka.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI