Jauh dalam sudut hati kita mesti ada rasa galakkan atau excited setiap kali berjumpa dengan air terjun? Maklumlah, ini lah masanya nak terjun tiruk dalam kolam air terjun, sejuk!

Tapi suka macam mana sekalipun dan galak macam mana sekalipun, sentiasa beringat dalam diri bahawa bahaya ada di mana-mana sahaja. Air terjun dan kawasan kolam yang ada di depannya kelihatan tenang di permukaan. Tetapi arus yang terdapat di bawahnya sangat kuat dan mampu menyedut manusia dewasa ke bawah.

Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa!

Kawasan yang paling terkenal sebagai kawasan lata air terjun yang banyak meragut nyawa adalah Air Terjun Chamang di Bentong, Pahang. Kawasan ini sangat merbahaya dan anda perlu berhati-hati di sini. Bahaya yang sering terjadi di sini membuatkan orang Bentong sendiri mengelakkan diri untuk mandi-manda di Air Terjun Chamang.

Baru-baru ini, terjadi satu kes kehilangan jiwa membabitkan sekumpulan kenalan saya sendiri di Air Terjun Chamang. Mangsanya masih muda, tapi apakan daya, Allah lebih menyayangi beliau. Mari kita sama-sama sedekahkan al-Fatihah kepada roh arwah, semoga ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. al-Fatihah.

IKLAN

Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa!

Tular sekejap kes kehilangan arwah sebelum mayatnya dijumpai kira-kira 15 meter dari lokasi terakhir beliau didapati lemas. Rata-rata yang memberi komen mengenai kes tersebut menjelaskan bahawa tempat tersebut sangat bahaya untuk aktiviti mandi-manda kerana telah banyak kejadian meragut nyawa berlaku.

IKLAN

Malah orang Bentong sendiri tidak mandi-manda di Air Terjun Chamang dek kerana reputasinya yang cukup membahayakan keselamatan. Anda cuba baca komen-komen wargamaya di bawah, rata-rata mereka tidak menggalakkan untuk kita mandi-manda di Air Terjun Chamang.

Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa!

IKLAN

Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa! Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa!

Malah masyarakat cina di Bentong tidak akan pergi ke Air Terjun Chamang semasa ‘Chinese Ghost Festival’!

Orang Bentong Sendiri Tak Mandi Di Air Terjun Chamang, Dah Banyak Kes Hilang Nyawa!

Jadi kepada anda yang nak mandi-mandi di Air Terjun Chamang tu, hentikan lah niat dan pergi sahajalah ke tempat lain..

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI