Hari ini menjadi pemandangan biasa apabila melihat orang ramai termasuk kanak-kanak mengenakan pelitup muka ketika berada di kawasan sesak atau tumpuan orang ramai. Pemakaian pelitup muka di tempat awam susulan wabak pandemik COVID-19 diwajibkan sehingga kerajaan tidak berkompromi dengan mana-mana individu yang ingkar dengan arahan tersebut.

Pemakaian pelitup muka adalah amat perlu bagi mereka yang dijangkiti untuk menghalang titisan ini dari tersebar kepada individu lain atau mencemari permukaan persekitaran. Pemakaian pelitup muka adalah wajib dipakai oleh mereka yang bergejala atau merasakan diri mereka mungkin telah dijangkiti. Bagi individu yang sihat, kelebihan penggunaan pelitup muka adalah untuk mengurangkan potensi risiko pendedahan daripada orang yang dijangkiti dan juga sebagai kesedaran terhadap langkah pencegahan.

Kumpulan Media Karangkraf menerusi anak syarikatnya Karangkraf Medicare mengambil inisiatif untuk menghasilkan pelitup muka yang terjamin dari segi kualiti dan cara pembuatannya. Sesuai untuk seluruh masyarakat, pelitup muka ini dijual pada harga cukup berbaloi dan paling utama dihasilkan mengikut spesifikasi dan standard yang diiktiraf sebagai pelindung dari pelbagai bakteria.

Pelitup Muka Berkualiti Keluaran Karangkraf, Dijamin Suci & Bersih. Dapatkan Segera! Pelitup Muka Berkualiti Keluaran Karangkraf, Dijamin Suci & Bersih. Dapatkan Segera! Pelitup Muka Berkualiti Keluaran Karangkraf, Dijamin Suci & Bersih. Dapatkan Segera!

IKLAN

Pengarah Urusan Kumpulan Karangkraf, Datuk Dr Hussamuddin Yaacub berkata, pihaknya terpanggil untuk menghasilkan produk baharu itu selepas melihat pemakaian pelitup muka kini menjadi kewajipan masyarakat seluruh dunia termasuk Malaysia susulan ancaman pandemik Covid-19.

Pelitup muka Karangkraf setakat ini telah mencapai standard ujian parameter EN14683:2019. Ujian yang dijalankan oleh Eurofins Lab ini membuktikan pelitup muka Karangkraf Medicare mencapai tahap penapisan tinggi dengan BFE ≥98% dan PFE ≥95%, sekali gus melayakkan pelitup muka yang dihasilkan mencapai gred ‘MEDICAL’.

IKLAN

Pelitup Muka Berkualiti Keluaran Karangkraf, Dijamin Suci & Bersih. Dapatkan Segera! Pelitup Muka Berkualiti Keluaran Karangkraf, Dijamin Suci & Bersih. Dapatkan Segera!

Tagline ‘Suci dan Bersih’ diguna pakai sebagai langkah bagi memperkuatkan lagi jenama pelitup muka Karangkraf Medicare. Malah, Karangkraf Medicare diperakui mempunyai ruang pembuatan yang bersih dan terjamin dari segi pembuatannya.

IKLAN

Istimewanya, pelitup muka Karangkraf Medicare ini terletak pada ‘Hygiene Case’ yang didatangkan bersama set Karangkraf Plus. Tujuan utama diperkenalkan ‘Hygiene Case’ ini adalah untuk memberi kesedaran kepada orang awam betapa pentingnya menjaga kebersihan pelitup muka di samping mendidik masyarakat agar sentiasa mengamalkan cara penyimpanan dan pembuangan pelitup muka yang betul. Rata-rata, rakyat Malaysia tidak mengambil berat cara menyimpan pelitup muka dengan betul. Tabiat ini akan menyebabkan kuman tersebar sekali gus memudaratkan kesihatan.

Pelitup Muka Berkualiti Keluaran Karangkraf, Dijamin Suci & Bersih. Dapatkan Segera!

Buat masa ini, Karangkraf Medicare menawarkan dua pakej iaitu saiz kotak Karangkraf yang mengandungi 30 keping  dan saiz kotak Karangkraf Plus mengandungi 10 keping pelitup muka. Antara 6 pilihan menarik ‘design’ bagi ‘Hygiene Case’ untuk dipilih seperti Floral, Frontliners, Classic, Musical, Geometric dan Tropical. Dapatkan segera di www.karangkrafmall.com

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI