Melaka memang ada banyak tempat menarik untuk dilawati. Selain itu Melaka juga ada banyak pilihan penginapan yang tak kurang hebatnya. Bagi yang mencari penginapan eksklusif yang tenang dan mendamaikan, Philea Resort, Melaka boleh dipertimbangkan.

Terletak di Ayer Keroh, Melaka, masuk sahaja tol boleh lihat resort yang berlokasi persis dalam hutan rimba. Dikelilingi flora dan fauna yang subur menghijau, yang nak cari vibes yang tenang dan damai memang inilah tempatnya.

Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya! Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya!

Mempunyai bilik yang cukup cantik dan eksklusif, anda yang menginap di sini pasti akan dapat merasai pengalaman cukup indah dengan suasana yang menenangkan.

Terdapat 3 jenis bilik di Philea Resort iaitu; Pavillion Room, Philea Suite, dan Royal Villa. Ketiga-tiga bilik tersebut mempunyai saiz yang berbeza, dari saiz yang sesuai untuk 2 orang, pasangan dan anak, hinggalah ke saiz yang sesuai untuk family trip yang mempunyai ruang tamu dan kolam private di luar villa.

IKLAN

Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya! Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya! Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya!

Antara fasiliti yang terdapat di sini adalah Kolam renang yang berlatarbelakangkan air terjun buatan, memang menjadikan spot ini sebagai highlight utama bagi pengunjung di resort. Bagi penggemar gym dan workout, jangan risau sebab gym di Philea resort ini sangat luas dan lengkap dengan alatan senaman.

IKLAN

Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya! Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya!

Dah stay dekat tempat cantik dan tenang, rugi kalau tak cuba perkhidmatan spa yang juga ada tersedia di sini. Antara pakej yang ada ialah urutan seluruh badan, body scrub, aromaterapi, mandian susu di jakuzi, manicure & pedicure, mini facial, refleksologi kaki dan banyak lagi.

IKLAN

Tak perlu risau juga tentang makanan, kerana terdapat café dan restaurant di dalam kawasan resort ini untuk dijadikan pilihan kalau tak mahu keluar.

Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya! Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya! Percutian Eksklusif Dalam Hutan Rimba Di Philea Resort & Spa, Melaka. Nak Vibes Tenang & Mendamaikan, Ini Tempatnya! Alamat: Philea Resort & Spa Melaka, Lot 2940-1, Jalan Ayer Keroh, Off Jalan Plaza Toll, 75450 Melaka

Pakai NI baru Onz OOTD bila bercuti!

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI