• 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    4
    Shares
[mashshare]

Resort & Spa, Kota Kinabalu

Dilengkapi dengan kolam renang dan gelongsor air yang ‘seakan’ memanggil kanak-kanak untuk bermain air di sini. Resort yang dikelilingi dengan kehijauan alam semula jadi ini pasti menggamit anda dan keluarga untuk menginap dengan lebih lama. Apatah lagi dengan lokasinya yang berhampiran dengan pantai, pastinya masa untuk beriadah bertemankan dengan alam semula jadi dapat dimanfaatkan dengan baik. Hotel ‘kid’s friendly’ ini turut menyediakan aktiviti-aktiviti menarik buat anak-anak seawal usia empat hingga 12 tahun pada setiap hari bermula dari jam 10 pagi hingga enam petang. Antara aktiviti yang menarik yang diadakan adalah seperti Make a Puzzle, Fruit Stamping, Limbo Rock, Dugong Storytelling dan Sandcastle Building.

Di hotel ini juga terdapat Cool Zone di mana tetamu dapat menikmati dinding-dinding hasil lukisan tangan yang memaparkan haiwan akuatik dan binatang hanya terdapat di Sabah. Sambil si ibu dan bapa menikmati secangkir kopi, kanak-kanak dapat mengasah kreativiti melukis dan menghasilkan kraf.

Pada setiap hari Jumaat, The Coll Zone akan mengadakan parti bertema untuk kanak-kanak bermula dari jam enam petang hingga 10 malam. Apa yang menarik, kanakkanak turut boleh membantu para staf untuk melakukandokarasi sebelum memulakan parti. Aktiviti dimulakan dengan aktiviti ice-breaking untuk kanak-kanak saling mengenali antara satu sama lain. Pelbagai juadah enak seperti sosej,spaghetti, pizza dan aiskrim disediakan bagi memeriahkan suasana.

 

First World Hotel, Genting Highlands

Buat kanak-kanak, mengunjungi Genting Highlands pastinya menjadi keseronokan yang tidak terhingga. Bermula dari perjalanan menaiki kereta kabel yang mengambil masa kirakira 15 minit, kanak-kanak pasti tidak bosan untuk berjalan kaki ke ruang inapan dek kerana suasana persekitaran hotel yang sejuk dan dipenuhi banyak aktiviti. Hotel ini mudah diakses dari Kuala Lumpur menggunakan bas.

Ada sesetengah agen pelancongan menyediakan pakej dengan harga yang istimewa untuk perjalanan pergi dan pulang beserta inapan dan permainan di taman tema. Meskipun taman tema ‘outdoor’ telah ditutup bagi kerja menaik taraf, permainan seperti Rio Float, Reindeer Cruiser, Mini Train, Busy Bugs, Circus Ride, FunLand, Genting Bowl, Snow World, Vision City & Funtasy World Video Games Park masih dibuka seperti biasa.

 

Berjaya Times Square Hotel,Kuala Lumpur

Menikmati masa hujung minggu tanpa perlu pergi jauh? Maka Berjaya Times Square adalah pilihan yang tepat untuk menceriakan hari bersama anakanak. Menariknya, hotel ini turut dilengkapi dengan kolam renang di tingkat atas dan taman permainan untuk kanak-kanak.

Untuk menikmati kulinari yang enak, Big Apple Restaurant’s Kitchens dan Banquet Kitchens di Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur dianugerahkan sijil Halal oleh JAKIM. Hotel ini turut dilengkapi dengan Taman Tema Indoor yang terbesar di Malaysia ini lengkap dengan pelbagai permainan yang pastinya menyeronokkan.

Antara permainan yang harus dicuba seisi keluarga ialah Botanic Drive, Buddy Go Round, Crazy Bus, Dizzy, Izzy DNA Mixer, Fantasy Trail, Flying Bumble Bee, Honey Bump, Molly-Cool’s Swing, Oort’s Express, Robo Crash dan banyak lagi. Selain itu, kanak-kanak pasti teruja untuk menonton filem di Kid’s Theatre.

 

KSL Hotel & Resort Johor Bahru

Resort dengan persekitaran mesra keluarga ini mempunyai akses yang mudah ke Dinosaur Water Alive Theme Park dan pusat membeli-belah yang terbaik di Johor Bahru. Selain itu, ia turut dilengkapi dengan sauna, panggung wayang MBO dan mini golf (Mission Golf). Untuk kanak-kanak, pastinya mereka akan teruja untuk bermain di kolam renang yang ditempatkan di tingkat atas hotel.

Sambil bermain air, anak-anak pasti teruja untuk melihat replika Dinosuar yang ditempatkan di Dinosuars Alive Water Theme Park. Selain memberikan keseronokan, mereka dapat memahami dengan lebih baik bagaimanakah hidupan purba ini hidup dan bergerak pada suatu masa dahulu. Replika ini didatangkan dalam pelbagai saiz. Antara yang mencuri tumpuan ialah Compsognathus yang berukuran 2 kaki dan Brachiosaurus yang berukuran 85 kaki! Semantara itu, jangan lepaskan peluang untuk mencuba permainan Banana Boat Float dan beberapa permainan yang lain.

Tinggalkan Komen

POST BERKAITAN

[wpdreams_rpl]

ITENERI

Muat turun iteneri kami dan rangka percutian anda sendiri agar menjadi lebih menarik!

Muat turun iteneri kami dan rangka percutian anda sendiri agar menjadi lebih menarik!

Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: