Mahukan kelainan di bulan Ramadan dengan staycation di hotel mesti syok. Dapat pula makan bufet Ramadan dengan sahur, memang padu lah.

Selain itu, kalau tak nak bermalam boleh je berbuka puasa bersama keluarga di luar tentu seronok. Apa lagi bila boleh memilih pelbagai juadah yang semuanya nampak sedap dan menyelerakan. Sambil menjamu selera dan berbuka juga, korang boleh buat amal dengan menyumbang kepada orang yang kurang bernasib baik. Menarik kan?

Variasi pilihan makanan

Bertemakan Cahaya Ramadan, Royale Chulan Kuala Lumpur ingin menjemput semua pengunjung untuk merasai pengalaman berbuka puasa yang menarik dengan pelbagai hidangan kulinari yang lazat dan sesuai untuk citarasa seisi keluarga. Menawarkan pelbagai pilihan sajian tempatan dan antarabangsa serta stesen memasak secara langsung dan pencuci mulut yang menyelerakan.

Staycation Di Hotel Masa Ramadan, RM450 Pakej Sekali Dengan Bufet Ramadan & Sahur, Padu! Staycation Di Hotel Masa Ramadan, RM450 Pakej Sekali Dengan Bufet Ramadan & Sahur, Padu!

Bagi yang lebih sukakan ruang tertutup dan privasi, pihak hotel menawarkan pakej premium – Burj Ramadan yang tersedia dengan perkhidmatan butler peribadi dan khemah tersendiri. Ruangan khas ini ditempatkan di tengah-tengah Taman Mahsuri dan boleh memuatkan 10 hingga 15 orang pada satu masa. Reka bentuk khemah ini diilhamkan daripadawarisan dan tradisi Istana Dirajadahulu kala.

“Tahun ini kami menawarkan para pengunjung dengan Bufet Iftar yang menarik dan bertemakan Cahaya Ramadan. Umum memang sudah maklum dengan “buffet spread” kami dan juga dengan perkhidmatan di sini. Nama Royale Chulan Kuala Lumpur tidak asing lagi antara para pengunjung.. Oleh itu, untuk menjadikan Ramadan kali ini sedikit berbeza…kami menawarkan pakej premium iaitu Burj Ramadan. Pakej ini bersesuaian untuk mereka yang hadir secaraberkumpulan antara 10 hingga 15 orang dan lebih suka ruang yang sedikit privasi….” kata Badrul Rezal Baharudin, Pengurus Besar Royale Chulan Kuala Lumpur. Beliau juga menambah, “Para pencinta gastronomi tidak boleh melepaskan peluang untuk mencuba Bufet Cahaya Ramadan di Royale Chulan Kuala Lumpur!”

IKLAN

Antara hidangan kegemaran para pengunjung setiap tahun ialah Udang Nestum Mentega dan Bihun Sup Utagha. Manakala, hidangan eksklusif pula seperti Sup Kawah Tulang, Pasemboq Penang Mai, Sotong Kangkung, Tauhu Bakar, dan Sengkuang Calit. Tidak lupa juga pemanis mulut seperti Ais Kacang, Apam Balik Viral, dan Ais Krim Malaysia yang berlainan perisa setiap hari. Tarikan istimewa buat buffet tahun ini ialah Air Balang Bazaar yang terdiri daripada jenis minuman yang berbeza dari setiap negeri di Malaysia. Bagi melengkapi Iagi hidangan yang ada, sudah tentunya aneka buah-buah potong dan pelbagai jenis jeruk buah turut disediakan.

Staycation Di Hotel Masa Ramadan, RM450 Pakej Sekali Dengan Bufet Ramadan & Sahur, Padu! Staycation Di Hotel Masa Ramadan, RM450 Pakej Sekali Dengan Bufet Ramadan & Sahur, Padu!

Makan-makan sambil beramal

Setiap tahun pada bulan Ramadan, hotel ini akan mengumpul dana melalui Program We Care – Kasih Ramadan. Inisiatif ini adalah sebahagian daripada aktiviti tanggungjawab sosial korporat tahunan hotel. Hasil daripada kempen ini akan diberikan kepada keluarga dan kanak-kanak yang kurang berkemampuan. Sumbangan boleh dibuat dengan membeli kad pada harga RM10 setiap satu yang disertakan dengan homemade biskut.

IKLAN

Sepanjang bulan Ramadan juga, Royale Chulan Kuala Lumpur turut menawarkan promosi bilik – Cahaya Ramadan Staycation pada harga RM450 net untuk penginapan antara 4 April – 2 Mei 2022 termasuk Bufet Iftar dan Sahur untuk dua orang.

Untuk makluman lanjut: 

Cahaya Ramadan di Royale Chulan Kuala Lumpur 

IKLAN
  • Tarikh: 4 April – 2 Mei 2022
  • Harga: Dewasa, RM180 bersih | Warga Emas, RM150 bersih, Kanak-kanak (7-12 tahun), RM100 bersih dan Kanak-kanak (4-6 tahun) RM50 bersih

Staycation Di Hotel Masa Ramadan, RM450 Pakej Sekali Dengan Bufet Ramadan & Sahur, Padu!

Premium Burj Ramadan at Royale Chulan Kuala Lumpur

  • Hashtag Rasmi: #BurjRamadan2022 #BurjRamadanRCKL
  • Tarikh: 11 April – 2 May 2022
  • Harga: RM8,000+ (10 persons) / RM10,000+ (15persons)

Aktiviti harian sepanjang Ramadan: 

  • Kaunter Zakat di kawasan Lobi
  • Solat Tarawih di Tun Sri Lanang 1 & 2,
  • Persembahan Ghazal LIVE

 

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI