Kejadian tanah runtuh di sebuah hotel yang terletak di kawasan gunung di Tambun di, Perak awal pagi tadi mengejutkan ramai.

Dalam kejadian sekitar jam 1 pagi 10 November 2020, sebahagian daripada sebuah villa di resort tersebut dihempap tanah runtuh, dipercayai ekoran hujan berterusan sejak malam tadi. Tedapat mangsa yang dilaporkan tertimbus di sebuah bilik penginapan Banjaran Hot Spring, Tambun ketika kejadian.

Tanah Runtuh Di Banjaran Hot Spring Tambun, 2 Orang Tetamu Resort  Maut Tertimbus Tanah Runtuh Di Banjaran Hot Spring Tambun, 2 Orang Tetamu Resort  Maut Tertimbus

IKLAN

Pihak bomba menerima maklumat mengenai kejadian menimpa mangsa masing-masing seorang lelaki dan perempuan dikenali sebagai Lee Tze Jun dan Ooi Chee Wei yang menginap di hotel itu pada pukul 1.28 pagi. Pasukan penyelamat telah menemukan dua pasang kasut sukan dipercayai milik kedua-dua mangsa di kawasan kejadian ketika kerja-kerja menyelamat dilakukan.

Tanah Runtuh Di Banjaran Hot Spring Tambun, 2 Orang Tetamu Resort  Maut Tertimbus Tanah Runtuh Di Banjaran Hot Spring Tambun, 2 Orang Tetamu Resort  Maut Tertimbus Tanah Runtuh Di Banjaran Hot Spring Tambun, 2 Orang Tetamu Resort  Maut Tertimbus

IKLAN

Mangsa pertama merupakan seorang lelaki, ditemui kira-kira jam 9.55 pagi tadi. Manakala mangsa kedua ialah seorang wanita yang ditemui lima minit kemudian. Mayat dua mangsa yang tertimbus dalam kejadian tanah runtuh telah ditemui di sebuah bilik yang menempatkan jakuzi di salah sebuah villa yang terdapat di resort berkenaan. Kedudukan kedua-dua mangsa dikatakan ditemui berdekatan antara satu sama lain.

IKLAN

Kedua-dua mangsa yang berumur dalam lingkungan 30-an merupakan warganegara Malaysia. Mayat akan dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipoh untuk proses bedah siasat.

Sumber: Bernama

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI