3People photo created by freepik - www.freepik.com

Pernah tak anda tertanya mengapa Instafamous gambar-gambar mereka selalu sahaja menyerlah terutamanya bila pergi melancong. Setiap gaya aksi dan sudut diambil mereka nampak cantik sahaja. Tidak hairanlah ia mengundang ribuan like dan juga followers baru.

Anda juga sebenarnya boleh dapatkan foto menarik ketika travel. Ia memerlukan sedikit idea dan juga effort untuk dapatkan hasil memuaskan.

Ikuti tip LIBUR kongsikan di bawah!

IKLAN

SUDUT BAIK

Buat apa kalau handsome tapi gambar tak menarik. Antara faktor utama untuk nampak lebih mengancam dalam gambar ialah dengan mengambilnya pada sudut yang baik. Sebagai contoh jika anda ingin kelihatan lebih tinggi ambillah dari sudut bawah. Anda dan tukang ambil gambar haruslah sentiasa berkomunikasi dengan baik juga.

Tip Posing Dengan Menarik, Baru Foto Travel Lebih Cantik & Disukai Ramai
People photo created by lookstudio – www.freepik.com

FAKTOR CAHAYA

Pada masa kini kamera telefon pintar sudah menghampiri kualiti kamera digital yang berharga mahal. Jadi masalah pengcahayaan itu tidak lagi menjadi masalah sebenarnya. Namun jika anda tak menggunakan teknik pengcahayaan dengan baik pasti gambar tidak akan nampak menarik. Sebagai contoh elakkan ambil gambar membelkangkan sumber cahaya seperti sinaran matahari.

IKLAN

KONDISI LATAR BELAKANG

Mengapa orang yang pergi melancong beriya-iya ambil gambar terutamanya berhampiran monumen terkena. Ya, tak lain tak bukans ebab ingin latar belakang yang menarik. Selain latar belakang popular anda juga boleh guna latar belakang kemas yang bercorak, bergeometri dan berwarna-warni.

Tip Posing Dengan Menarik, Baru Foto Travel Lebih Cantik & Disukai Ramai
Flower photo created by lookstudio – www.freepik.com

GUNA PROP

Selain itu anda juga boleh meningkatkan keunikan foto dengan menggunakan prop. Penggunaaan prop membuatkan foto nampak lebih menarik. Antara prop penting ialah makanan, hiasan meja, beg tangan juga boleh dijadikan prop dalam foto OOTD anda. Tapi janganlah pula anda guna objek sensitif seperti minuman keras, rokok dan barang-barang berbahaya dilarang undang-undang!

IKLAN

TIRU MAJALAH

Jika anda kering idea nak pose, usah gundah-gulana. Ambil idea yang ditonjolkan dalam majalah fesyen atau gaya hidup seperti MASKULIN. Tiru sahaja pose yang diketengahkan dalam ruangan fesyen atau personaliti. Pasti anda sendiri pun nampak pose macam model.

Selamat mencuba!

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI