Hari tu gambar di Perlis dan Terengganu, kali ni gambar destinasi di Selangor pula jadi pilihan Apple. Pemilik foto tersebut dikenali sebagai Muhammad Faris Danial Mohd Faizal

Foto pemandangan sawah padi yang dimuat naik hanya sekadar suka-suka ini berjaya mencuri tumpuan syarikat teknologi Apple sehingga ia dipilih untuk ditampilkan di laman Instagram rasmi syarikat itu. Lebih membanggakan, foto tersebut juga mendapat lebih 200,000 tanda suka dan turut menerima ribuan komen daripada pengikut Instagram syarikat gergasi itu.

Apple Pilih Foto Rakyat Malaysia Lagi! Bukti Destinasi Pelancongan Negara Kita Sangat Menarik

IKLAN

 

Menerusi sumber astroawani, ini merupakan kedua gambar kedua remaja berusia 19 tahun itu ditampilkan dalam akaun rasmi Apple. Terdahulu, gambarnya ada ditampilkan secara kompilasi bersama jurufoto lain. Pada 15 September 2020 lalu, Apple sekali lagi menghantar satu email kepada dia untuk meminta kebenaran bagi menampilkan gambar tersebut.

IKLAN

Apple Pilih Foto Rakyat Malaysia Lagi! Bukti Destinasi Pelancongan Negara Kita Sangat Menarik Apple Pilih Foto Rakyat Malaysia Lagi! Bukti Destinasi Pelancongan Negara Kita Sangat Menarik

IKLAN

Apple Pilih Foto Rakyat Malaysia Lagi! Bukti Destinasi Pelancongan Negara Kita Sangat Menarik

Gambar tersebut diambil semasa dia dan keluarganya sedang bercuti di Sabak Bernam, Selangor pada 17 Julai 2020 lalu. Gambar itu diambil menggunakan iPhone XR ketika itu matahari mula terbenam dan dia rasa ia adalah waktu yang cantik untuk mengambil gambar.

Cayalah!

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI