Perintah Kawalan Pergerakan yang dikeluarkan kerajaan sejak 18 Mac lalu sehingga 14 April ini tidak hanya memberi kesan kepada pengusaha perniagaan dan orang persendirian sahaja, tetapi juga organisasi bukan kerajaan (NGO).

Antara organisasi yang turut menerima tempias ialah Zoo Negara, kerana sebahagian daripada pendapatan mereka datang daripada hasil jualan tiket.

Entah makan entah tidak la haiwan-haiwan ini sekarang di zoo. Mungkin juga makanan mereka perlu dicatu.

Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat

IKLAN

Untuk menjamin kelangsungan hidup haiwan di situ, Zoo Negara menerusi laman sosialnya giat mempromosikan kempen haiwan angkat atau adoption sebagai salah satu usaha untuk memastikan bekalan makanan, perubatan dan pengurusan haiwan-haiwan akan berterusan.

IKLAN

Antara haiwan yang boleh dipilih untuk dijadikan haiwan angkat ialah Kayla (harimau Malaya), Sibol (gajah) , Flash (cheetah) dan banyak lagi.

Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat Tolong Bantu Zoo Negara! Anda Boleh Pilih Harimau, Cheetah & Gajah, Jadikan Haiwan Angkat

IKLAN

Menerusi kempen ini, orang ramai boleh memilih sama ada mahu memberi sumbangan secara one off atau secara bulanan, mengikut pakej yang tersedia. Mereka yang memberi sumbangan akan dihadiahkan e-sijil yang akan turut dicatitkan dengan nama haiwan yang dipilih, malah nama mereka juga akan dipamerkan di laman web Zoo Negara.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh menghubungi Zoo Negara di talian 03-4108 3422 atau menerusi emel di pr@zoonegaramalaysia.my.

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI