Persoalan yang selalu bermain dalam kepala lebih-lebih lagi saat-saat akhir sebelum nak siap packing beg. Yela, toiletries ni beg kecik dan side item berbanding barang-barang keperluan penting yang lain.

Tapi, FYI, kalau tak ada toiletries ni, baru tahu erti penyesalan. Sebab dalam toiletries ni la ada semua kelengkapan kebersihan diri macam sabun mandi, shampoo, ubat gigi, dan macam-macam lagi benda lain. Pssttt.. Kalau tengok perempuan punya barang, anda akan faham la. Toiletries dia boleh bukak kedai runcit.

Barang yang terlalu banyak dalam toiletries pun tak sesuai juga untuk travel tau sebab memberatkan beg. Nak buat apa bawa banyak barang kalau kadar nak pakai pun tak la sebanyak mana.

Jadi jom Libur kongsikan items dan tips kepada anda apa barang dalam toiletries yang just nice untuk anda bawa:

??Berus gigi, ubat gigi, flos, cecair mulut
??Berus atau sikat rambut, ikatan rambut, barrettes / pin bobby
??Deodorant
??Shampoo and conditioner
??Pelindung matahari dan muka dengan SPF
??Alat solek yang diletakkan didalam satu beg/wristlet
??Pembersih muka, makeup remover dan q-tips
??Pelembap / Losyen waktu malam
??Balm bibir dengan SPF dan lipstik atau lip gloss
??Barang kebersihan diri
??Produk kebersihan feminin
??Ubat dengan label supaya anda boleh isi semula jika diperlukan
??Cologne / minyak wangi
??Cermin kecil
??Produk rambut seperti penyembur rambut, gel rambut dan minyak janggut
??Sedikit sabun basuh baju
??Kit pencukur dan pisau cukur tambahan
??Kit jahit / penjagaan pakaian, penghilang kotoran
??Tisu muka atau tisu tandas
??Travel Towel
??Gunting, gunting kuku, dan pinset

Berus gigi, ubat gigi
sikat rambut dan pengikat rambut
Deodorant
Shampoo and conditioner
Pelindung matahari dan muka dengan SPF
Pembersih muka/makeup remover
Pelembap / Losyen waktu malam
Balm bibir dengan SPF atau lip gloss
Produk kebersihan feminin
Cologne / minyak wangi
Cermin kecil
Produk rambut seperti penyembur rambut, gel rambut dan minyak janggut
Kit pencukur dan pisau cukur tambahan
Kit jahit / penjagaan pakaian
Gunting, gunting kuku, atau pinset