Bila dapat bercuti ke tempat yang mempunyai pemandangan indah, udara yang segar dan dapat pula buat pelbagai aktiviti menarik, mesti menyeronokkan. Nak piknik, camping atau staycation di chalet yang disediakan, itu semua anda boleh dapatkan di D’Puncak Beris Resort yang terletak di Sik, Kedah.

Lokasi ini merupakan salah satu tapak perkhemahan yang sering menjadi tumpuan camper kerana tempatnya yang cantik selain mempunyai pelbagai aktiviti alam yang boleh dilakukan.

Bangun Pagi Tengok Kuda Berkeliaran, Malam Layan Stargazing. Port Camping & Staycation Paling Best Di Kedah, Tempat Super Cantik!

Bagi yang tiada kelengkapan untuk camping, anda boleh menyewa chalet untuk staycation bersama keluarga. Harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan. Kalau tak mahu menginap, nak datang piknik kat sini pun boleh. banyak tempat anda boleh OOTD sambil buat aktiviti-aktiviti menarik di sini.

Mempunyai kemudahan yang boleh dikatakan lengkap, tempat ini mempunyai dewan, tempat makan, BBQ area, gazebo dan banyak lagi. Jangan risau juga tentang keselamatan kerana tempat ini sentiasa dipantau terutamanya pada waktu malam.

IKLAN

Bangun Pagi Tengok Kuda Berkeliaran, Malam Layan Stargazing. Port Camping & Staycation Paling Best Di Kedah, Tempat Super Cantik! Bangun Pagi Tengok Kuda Berkeliaran, Malam Layan Stargazing. Port Camping & Staycation Paling Best Di Kedah, Tempat Super Cantik!

Bukan sahaja lokasinya yang cantik dikelilingi tasik Beris, malah banyak juga aktiviti menarik yang boleh anda buat sepanjang berada di sini.  Antaranya adalah:

IKLAN
  • berkelah
  • camping
  • sewa chalet
  • bercamping
  • berkayak
  • naik rakit
  • BBQ
  • berkuda
  • Memancing,
  • Mandi kolam

Bangun Pagi Tengok Kuda Berkeliaran, Malam Layan Stargazing. Port Camping & Staycation Paling Best Di Kedah, Tempat Super Cantik! Bangun Pagi Tengok Kuda Berkeliaran, Malam Layan Stargazing. Port Camping & Staycation Paling Best Di Kedah, Tempat Super Cantik!Nak lagi tenang, jangan lupa menikmati langit waktu malam yang cukup cantik dipenuhi bintang-bintang berkelipan. Spot stargazing buat yang sukakan suasana langit gelap yang hanya ditemani kerdipan bintang-bintang.

Pendek kata tenang ribut jiwa bila bercuti kat sini. bangun pagi boleh tengok kuda-kuda berkeliaran, anak-anak pula boleh ke mini zoo yang ada. Sesuai untuk bercuti seisi keluarga atau bersama teman-teman.

IKLAN

Bangun Pagi Tengok Kuda Berkeliaran, Malam Layan Stargazing. Port Camping & Staycation Paling Best Di Kedah, Tempat Super Cantik! Bangun Pagi Tengok Kuda Berkeliaran, Malam Layan Stargazing. Port Camping & Staycation Paling Best Di Kedah, Tempat Super Cantik!

Alamat:Tasik Beris D Puncak Beris Lake Resort, 08210 Sik, Kedah

FB: D’Puncak Beris Resort

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI