Pertama kali menjejakkan kaki ke Pulau Redang bakal memberikan pengalaman pengembaraan berbeza kepada sesiapa yang berkunjung ke pulau indah ini.

Lebih-lebih lagi buat mereka yang merindui untuk bercuti ke pantai selepas arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), di sinilah letaknya pantai tercantik di Pulau Redang Terengganu yang tidak ramai tahu, iaitu Pantai Teluk Dalam. Hanya mengambil masa lebih kurang 40 hingga 50 minit dari jeti Merang, Kuala Terengganu ke Pantai Teluk Dalam, sebaik tiba sememangnya anda akan kagum dengan kecantikan yang tersergam indah di pantai ini.

Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu?

Pantainya putih halus, lautnya biru kristal dan tenang kerana terlindung dari angin utara dan barat menyebabkan Pantai Teluk Dalam layak dilabelkan sebagai pantai tercantik di antara beberapa pantai utama di Pulau Redang. Ia turut dikenali sebagai Turtle Bay iaitu lokasi untuk melihat penyu berenang. Sememang rata-rata yang akan ke Pulau Redang, hanya menjadikan Turtle Bay ini sebagai satu lokasi persinggahan untuk melihat penyu. Penyu di sini sangat jinak umpama melihat dari dalam kolam renang

IKLAN

Bagaimanapun, biar hanya sekejap dapat bercuti di pulau ini, anda pasti jatuh cinta dengan keramahan penduduk dan terpukau dengan salah satu keindahan pantai di negeri keropok lekor, Terengganu Darul Iman. Ternyata di sini, kesesakan yang selama ini mengisi jiwa, emosi dan minda, terbebas sepenuhnya!

Dikongsi oleh : Ummu Hani

Pulau Perhentian, Pulau Kapas dan Pulau Redang, antara ketiga-tiga pulau yang ada di Terengganu bagi saya pulau redang adalah paling terbaik. Air laut memang tak mengecewakan langsung. Bagi pencinta pulau korang patut datang ke pulau ni dan untuk yang ingin mencari ketenangn boleh juga try datng pulau ni.

IKLAN

Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu?

Snorkeling check point:

IKLAN
  • Turtle Point
  • Paku Island
  • Shark And Nemo Point
  • Gua Batu Kokang
  • Kerengga Island

Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu? Betul Ke Pulau Redang Paling Best Antara Banyak-Banyak Pulau Di Terengganu?

Saya stay di Asmadi guest House 1.5 km dari pantai. Guest house dia best taip jauh sikit dari pantai. So far layanan dia memang terbaik.

Jom cuti-cuti Malaysia~

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI