Camping, glamping merupakan percutian alaf baru yang sering menjadi pilihan ramai masa kini. Selain nak dekat dengan alam, tempat percutian begini juga mempunyai pemandangan yang cantik dan menenangkan.

Pendek kata kalau nak luangkan masa berkualiti dengan family inilah masanya. Banyak perkara yang boleh dilakukan bersama ketika camping kerana lokasinya yang terletak agak jauh ke dalam dan line untuk telefon atau internet yang kurang memuaskan.

Berpeluang camping di Kuala Rening yang terletak di Cameroon Highland, Adawiyah Mamat sempat berkongsi pengalaman percutian beliau dan keluarga di Facebook Family Camping Malaysia. Sambil itu juga dia dapat mengenali budaya orang asli yang tinggal di sekitar chalet yang diinap.

Ikuti perkongsiannya:

Percutian Back To Nature

Percutian back to nature di kuala rening nature farm Rening Nature Farm Chalet Cameroon highland

Bagi yang nak mencuba percutian alaf baru tanpa gajet tak crowded hanya bunyi sungai dan unggas wajib cuba chalet di sini

Tanpa line hp dan elektrik hanya ada solar tapi tetap boleh menikmati alam. Juga menyediakan tempat perkhemahan

IKLAN

Anggaran sejam setengah dari cameroon highland tak perlukan aircond dan kipas cuaca dah sejuk dengan chalet dan dewan makan yang terus riverview. Bosan? Boleh jalan jalan ke cameron highland

Paling best sungai yang tenang jernih dan tanpa tercemar

Nak masa berkualiti dengan family? Tanpa gajet tak sakit mata tengok melekat jer dengan hp. budget dan tenang Wajib cuba chalet di sini

Kita nampak sekarang dah banyak chalet-chalet di kg orang asli yang berpotensi telah dibina untuk menggalakkan lagi sektor pelancongan dengan bantuan dan sokongan JAKOA, sebagai salah satu sumber ekonomi orang asli, sapa yg nak kan cabaran boleh datang kesini..

Yang istimewanya orang asli disini memang baik baik sopan dan amat hormatkan tetamu

IKLAN

Chalet kg rening terletak di bawah daerah cameron highland, 50km dari ringlet ,berbukit jalan tar, bersimen 5km dan batu kerikir 5km, masih dalam pembinaan,

Apa yg menariknya setiap 1 chalet disini design nya berlainan dan ada nama tersendiri.

Di sini ada 15 chalet kesemuanya dan akan ditambah dari semasa

Harga chalet rm100

Tapak khemah rm 15-30

Ada padang bola

IKLAN

aktiviti lain boleh request

Nak datang cini kena boking dulu takut datang nanti dah penuh tepon sini dulu ye.

+60 13-620 3080 Chalet kg rening

Kg Rening

https://maps.app.goo.gl/Ed3SC3FhtfKDtPXBA

Note: ada wifi free disini tapi kena naik bukit sikit area parking kereta. Parking walau atas tuan chalet akan angkat semua barang kita ke tempat chalet atau khemah kita