Sempena cuti hujung minggu yang kebetulan adalah cuti umum Hari Malaysia pada 16 September ini, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) menawarkan perkhidmatan keretapi khas terus dari stesen KL Sentral ke Hatyai dengan harga bermula dari RM75 sahaja.

Sempena cuti umum itu, KTMB mengumumkan di Facebook mereka untuk pengunjung bercuti terus dari KL Sentral ke Hat Yai dengan menaiki keretapi khas Tren Khas My Sawafee pada malam Khamis, 15 September dan kembali ke Kuala Lumpur pada petang Ahad, 18 September.

Naik Train Dari KL Sentral Terus Ke Hatyai Hujung Minggu Ni. Harga Tiket Dari RM75 Je, Sempat Lagi Nak Tempah!

Perjalanan terus bermakna korang tidak perlu turun dan menukar tren di Padang Besar, Perlis, seperti biasa, dan akan menjimatkan masa dan tambang kereta api.

Perjalanan dengan kereta api dari Kuala Lumpur ke Hat Yai mengambil masa kira-kira tujuh jam sehala, dan tiket biasanya antara RM80 dan RM115 untuk perjalanan sehala.

Promosi untuk harga tiket sleeper train pada hujung minggu yang panjang

Terdapat juga promosi untuk sleeper train untuk hujung minggu yang panjang, dengan tiket berharga RM89 untuk katil dua tingkat atas dan RM97 untuk katil dua tingkat bawah.

IKLAN

KTMB juga telah menambah lebih banyak tempat duduk dan katil untuk perjalanan promosi tersebut, dan memberi jaminan untuk pelancong yang berminat bahawa mereka akan memperkenalkan perkhidmatan terus dengan lebih kerap dalam masa terdekat.

Naik Train Dari KL Sentral Terus Ke Hatyai Hujung Minggu Ni. Harga Tiket Dari RM75 Je, Sempat Lagi Nak Tempah!

Beli tiket di apps dan website KTMB

Masih sempat kalau korang nak beli dan bercuti ke Hatyai hujung minggu ini. khabarnya tiket untuk tempat tidur dah habis tapi untuk tempat duduk biasa masih lagi available.

IKLAN

Naik Train Dari KL Sentral Terus Ke Hatyai Hujung Minggu Ni. Harga Tiket Dari RM75 Je, Sempat Lagi Nak Tempah!

Pilih ‘KL Sentral’ sebagai stesen asal anda dan ‘Hat Yai’ sebagai destinasi korang, kemudian pilih 15 September sebagai tarikh berlepas anda dan 18 September untuk tarikh pulang korang untuk menebus tawaran secara automatik, sama ada pada RM75 untuk sehala atau RM150 untuk pergi balik.

Cepat dapatkan tiket sekarang di https://bit.ly/3kWOQv5 , melalui aplikasi KTMB Mobile atau semua medium penjualan tiket KTMB.

IKLAN

Sumber: KTMB

 

 

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI