DSC_0101

Sebuah perarakan para pelumba sukan permotoran Malaysia dan Dunia, Endurance World Championship telah diadakan di tengah-tengah bandar metropolitan Kuala Lumpur dari jalan Ampang Ke Dataran Merdeka bagi mempamerkan kereta lumba dan motosikal dari pelbagai negara mengambil bahagian.

Ia adalah acara yang berprestij dan penuh dengan aksi menarik di litar dengan 51 pasukan FIM Endurance World dan 16 pasukan FIA di grid. Kejohanan Dunia FIM Endurance (FIM EWC) dan (FIA WTCR)ini akan berlangsung pada hujung minggu ini di sepang (SIC) dari 13 hingga 15 Disember 2019.
Debaran Endurance World Championship 2019 Bermula 13-15 Disember Ini

Debaran Endurance World Championship 2019 Bermula 13-15 Disember Ini

Pelumba yang terkenal dengan gelaran Pescao, Hafizh Syahrin akan mengambil cabaran hujung minggu ini dengan berlumba dalam perlumbaan motosikal sepang 8 jam pada hari Sabtu dan juga perlumbaan sulungnya di FIA WTCR Memandu Hyundai 130 N TCR di bawah pasukan Hyundai Engstler bersama rakan sepasukan Mitchell Cheah pada hari Ahad.
Debaran Endurance World Championship 2019 Bermula 13-15 Disember Ini

Debaran Endurance World Championship 2019 Bermula 13-15 Disember Ini

Seorang lagi pelumba tempatan terkenal, Zaqhwan Zaidi menyertai Honda Asia Dream Racing With Showa dan penyertaan Azlan shah berganding bersama-sama Adam Norrodin bersaing di bawah BMW Sepang Racing Team melengkapkan senarai bakat anak muda Malaysia di FIM EWC. SIC komited untuk membawa acara kejuaraan dunia ke Malaysia. Secara tidak langsung ianya juga menyediakan platform bagi bakat Malaysia untuk mengambil bahagian dan bersaing di peringkat kelas dunia.

IKLAN
IKLAN
IKLAN

Hari Sabtu ini adalah hari perlumbaan untuk FIM EWC dengan perlumbaan sepang 8 jam endurance dan hari terkhir perlumbaan FIA WTCR akan berlangsung pada Ahad 15hb Disember 2019. Tiket untuk grandstand utama dijual pada RM220 manakala akses ke paddock berharga RM450. Untuk maklumat lanjut sila hubungi wakil perhubungan awam & komunikasi SIC Khairul Akil di akil.amin@sepangcircuit.com

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI