Bagi anda ang mahu melihat sekitar Putrajaya dengan lebih menyeluruh, belayar dengan Cruise Tasik Putrajaya adalah pilihan yang tepat.

Menerusi tasik yang berliku itu, anda boleh mengambil pelayaran persiaran untuk melihat keajaiban mercu tanda bandar dan pemandangannya. Untuk berlayar sambil menikmati pemandangan Putrajaya, pengunjung mempunyai dua pilihan kaedah pengangkutan apabila mengambil pelayaran Cruise Tasik Putrajaya iaitu dengan bot persiaran penumpang atau perahu berupa gondola yang dibentuk seperti perahu tradisi Melayu.

Antara mercu tanda yang dapat disaksikan ketika belayar termasuk Masjid Tunku Mizan Zainal Abidin atau lebih dikenali sebagai Masjid Besi, Monumen Alaf Baru Kebangsaan, Masjid Putrajaya, dan Istana Hinggap Sultan Selangor. Selain bangunan, pengunjung berpeluang melihat keunikan sembilan jambatan yang cukup popular buat sesiapa yang berkunjung ke Putrajaya antaranya jambatan Seri Saujana, Seri Wawasan, Seri Gemilang dan Seri Perdana.

Nak tahu pakej dan harga yang disediakan di sini? Ini info best daripada sumber Facebook saudara Hang Dhamin

IKLAN

Terdapat 3 Aktiviti berbeza kalau korang datang ke Cruise Tasik Putrajaya.

PERAHU DONDANG SAYANG
Mesti korang rindu kat nak naik Shikara Ride dekat Kashmir kan tak pun naik Gondola dekat venice hahahah. Aku pun. Tapi kalau korang nak feeling2 yang seakan sama korang mencuba dan rasai sendiri pengalaman menaiki Perahu dondang Sayang di Putrajaya.

  • Harga :Dewasa (MyKad) : RM 20 / Kanak – kanak (MyKad) : RM 12
  • Operation Hour : Rujuk gambar
  • Tiket : Walk in

Diorang siap boleh setup lagi kalau korang nak beromantik2 dinner atas dondang sayangtu kalau korang nak sambut Anniversary ke, nak melamar ke wow nice teruk haha tapi harga kene deal dengan diorang la. Aku tau yang basic je haha

SIGHSEEING CRUISE

  • Harga : RM 30 dewasa / RM 20 Kanak – kanak
  • Operation hour : Rujuk Gambar
  • Tiket : walkin

LEPAQ@CRUISE
Selain Perahu Dondang Sayang, kalau korang nak feeling lebih sikit Cruise Tasik Putrajaya telah melancarkan pakej yang menarik kalau korang ingin melihat kecantikan malam Putrajaya dengan menaiki Cruise iaitu Lepaq@Cruise. Lepaq@Cruise hanya dibuat sebulan sekali sahaja iaitu pada Sabtu Minggu keempat setiap Bulan. Bermula pada jam 9.00 malam dan akan berakhir pada jam 10.30 malam (1 jam 30 minit)

  • Harga : RM250 For 2 Dewasa / RM 75 for Kanak – kanak

Pakej termasuk :

  • Makan malam
  • Nyanyian Buskers (Live)
  • Sesi Karaoke
  • Mini games

Aku dah try memang nice gila. Cruise ni ada close area dan open area.dua-dua boleh try nanti. Romantic abis, korang bawak la yang tersayang. Lain feeling dia. Kalau korang nak mencuba menaiki cruise pada hari–hari biasa korang boleh mencuba dengan harga seperti diatas. Cumanya naik cruise jela takda la happening dan makan-makan macam kitorang kat atas tu hehe.

Klook.com