Langkawi yang merupakan pulau bebas cukai memang sinonim dengan aktiviti membeli-belah. Pinggan mangkuk, coklat dan beberapa barangan lain yang murah menjadi tarikan pelancong untuk berkunjung ke pulau kelahiran Mahsuri ini.

Bukan je tempat membeli-belah, Langkawi juga terkenal dengan tempat-tempat menarik seperti Tasik Dayang Bunting, Makam Mahsuri dan banyak lagi.

Ini antara tarikan lain yang boleh korang kunjungi bila bercuti di Pulau Langkawi:

Eco Marine Park

Tarikan baharu di Langkawi, jom cuba taman tema air laut pertama di Asia. Alami keseronokan mandi air laut dalam suasana theme park. Banyak aktiviti yang boleh dicuba seperti Night Aquatic, Kids Swirl, Fun & Snorkeling dan berenang di dalam kolam jerung

Kilim Geoforest Park

IKLAN

Jom hayati keindahan alam semulajadi, hutan dara yang masih terpelihara. Banyak yang boleh dilakukan di sini seperti berkayak, ronda menaiki bot, snorkelling, dan banyak lagi.

Air Terjun Temurun

Mandi-manda di air terjun yang bersih dan sejuk pun best juga. Dah penat berjalan shopping, kena juga hayati keindahan dan kesegaran air terjun di Langkawi ni. Bawa famili berkelah dan mandi-manda di sini memang sangat sesuai.

IKLAN

Langkawi Adventure & X-Treme Park

Cuba kayuh basikal dari pokok ke pokok! Ada 10 tarikan lain untuk dicuba antaranya, horse riding, paintball, main ATV, memanah dan rumah hantu Sesuai untuk yang mahukan aktiviti lasak. Pemandangan pun best.

IKLAN

Kredit Photo: Perdana Quay Eco Marine Park Ammar Salehan Langkawi Adventure & X-Treme Park @arief83fitri Hanatar Hubbuh Melati Tanjung Langkawi via FB Tourism Malaysia