Semporna antara destinasi percutian yang cukup popular bagi mereka yang pertama kali ke Sabah.

Pelbaga aktiviti di darat dan air yang boleh dilakukan sepanjang berada di sini. Anda pastinya tidak akan rasa jemu atau mahu cepat pulang dek penangan angin bayu laut Semporna.

Ayuh kita kongsi itinerary sahabat Backpacker Buddies Malaysia, Romi Zunaidi yang katanya sudah dua kali ke sini. Bila sudah dua kali ke Semporna membawa maksud memang best bagi dirinya.

Itinerari Semporna, Sabah 2021

Day 1
– KLIA2 – Tawau Airport
– Airport transfer Tawau to Semporna
– Jetty to Egang-Egang Resort water chalet
– Check in Egang-Egang

Day 2
– Island Hoping Package B
Timba-Timba, Mataking, Pom-pom

Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Mabul Water Bungalow Resort
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Egang-Egang Resort
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Bukit Parapat

Day 3
– Check out.Bawa beg siap2 lepas island hoping terus balik jetty semporna
– Island Hoping Package C
Mabul & Kapalai
– Return to jetty semporna
– Check in Kuree Hut, Pekan Semporna

IKLAN

Day 4
– Grab to Bukit Parapat
– Hiking Bukit Parapat
– Tanjung Parapat
– Pasar Malam Semporna (Depan MCD)
Lokasi dulu dekat jetty.Lokasi baru lebih meriah dan happening

Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Mabul Water Bungalow Resort
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Egang-Egang Resort
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Egang-Egang Resor

Day 5
– Check Out Kuree Hut
– Airport transfer Semporna – Tawau
– Tawau – KLIA2

Ekstra Info:

1. Pakej RM700 per pax (termasuk 2 malam di Egang-Egang Resort, breakfast, lunch, dinner, airport transfer tawau-semporna-tawau, jetty transfer semporna-egang2-semporna, island hoping 2 pakej ( B & C). Pakej A (Bohey Dulang, Mantabuan & Sibuan) aku tak ambik sebab dah pernah pergi masa tahun 2020.

2. Makcik yang juga tukang masak dan juga pemilik Egang-Egang sangat friendly. Dinner ada sotong goreng tepung (sedap).Korang juga boleh beli makanan laut kt pasar semporna mcm lobster dan mintak dia masakkan kalau rasa nak makan extra lagi time malam.

IKLAN

3. Sebelum ini ke Semporna tak pernah duduk tengah laut. Kali ini dapat rasa duduk dua malam kat Egang-Egang.

Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Mabul Water Bungalow Resort
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Mabul Water Bungalow Resort
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Island hoping
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Island Hoping

4. Nak ke Bukit Parapat dari Pekan Semporna lebih dari 10km..pergi naik grab tapi balik tu susah dapat grab nasib baik ada orang sana baik hati tumpangkan balik ke pekan. Terima Kasih

5. Boleh PM saya jika nak tau lebih lanjut berkenaan pakej semporna.
Kali ke-2 datang maksudnya Semporna memang best bagi aku

IKLAN
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Mabul Water Bungalow Resort
Repeat Datang Semporna Sabah Sebab Best. Lelaki Kongsi Itinerary 5H4M, Layan Staycation Sini!
Anjung D Samudra Semporna

Oppo Reno/GoProHero8/Mavic Air 2
#Semporna #Travel

Artikel Berkaitan:

8 Port Nature Di Johor Untuk Peminat Alam Semulajadi. Destinasi Hijau ‘World Class’!

Itinerary Short Trip 2Hari 1Malam Di Ipoh. Ini 10 Tempat Menarik Boleh Korang Singgah!

Bakal Dibuka 8 Februari Ini, Taman Tema Genting Skyworld Tawar Diskaun 20% Hingga 31 Mac