Nampaknya golongan bilionair sudah tidak menaruh minat meneroka dunia sebaliknya memilih pelancongan ke angkasa pula. Ketika ini bilionair terkenal, Richard Branson sedang berada di angkasa yang merupakan impiannya ketika kecil sekaligus menjadi bilionair pertama di dunia yang melancong ke angkasa. Dia terbang menggunakan roket Virgin Galactic miliknya. Lebih menarik, sudah ada 600 tempahan dari golongan kaya raya untuk melancong ke angkasa menerusi syarikat milik Branson itu.

Selepas Richard Branson, Bekas CEO Amazon Pula Bakal Melancong Ke Angkasa  20 Julai

Terkini, bekas bos Amazon, Jeff Bezos pula bakal terbang pada 20 Julai ini bersama denagn saudaranya Mark Bezos dan hal ini mendatangkan sedikit “iri hati” kepada Ceo Google Sundar Pichai yang juga mahu melakukan aktiviti menarik ini kerana mahu melihat sendiri bumi dari luar angkasa,” lapor Business Insider.

IKLAN

Selepas Richard Branson, Bekas CEO Amazon Pula Bakal Melancong Ke Angkasa  20 Julai

Selepas Richard Branson, Bekas CEO Amazon Pula Bakal Melancong Ke Angkasa  20 Julai

IKLAN

Bezos dan saudaranya, Mark Bezos dilaporkan akan ke angkasa menggunakan pesawat New Shepard milik perniagaannya, Blue Origin. Satu dari kerusi melancong ke angkasa ini bernilai 30juta USD dan ia telah menarik minat hampir 6000 orang dari 143 negara yang ingin terbang melalui perniagaannya itu.

IKLAN

Roket ini akan menuju ke tepi luar angkasa hanya 11 minit mencapai jarak 96.5 km di atas permukaan bumi sebelum kembali ke Gurun di Texas Barat.

Jeff Bezos sudah memulakan perniaaan Blue Origin pada tahun 2000. Pada tahun 2018, diaa mengakui bahawa penerbangan ini merupakan pekerjaan paling penting baginya.
Nampaknya golongan kaya tak kisah berhabisan duit untuk melancong ke angkasa.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI