Sejak kelonggaran untuk memasuki Thailand diumumkan, ramai yang tak lepaskan peluang untuk masuk ke negara tersebut terutamanya ke Hat Yai yang lokasinya tidak jauh dari sempadan Malaysia iaitu Padang Besar.

Sejak dilanda pandemik Covid-19 memang banyak yang terkesan, justeru banyak lagi perkhidmatan dan juga kedai yang masih belum beroperasi di sana.

Memandangkan perkhidmatan keretapi dan juga van dari Padang Besar ke Hat Yai masih lagi belum beroperasi, Muhamad Fadzil Hassan ada berkongsi cara mudah untuk mendapatkan transport untuk yang ingin bercuti ke sana.

Train & Van Ke Hat Yai Belum Beroperasi, Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Nak Dapat Trasport, Seronok Dapat Makan-makan!

Train & Van Ke Hat Yai Belum Beroperasi, Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Nak Dapat Trasport, Seronok Dapat Makan-makan!

Ikuti Perkongsiannnya:

IKLAN

Salam…hari ini aku nak share pengalaman aku ke Hatyai naik public transport dari KTM Padang Besar(Malaysia)…Kalau hampa nak tau train & van ke Hatyai masih belum beroperasi…

1)Sampai di KTM Padang Besar amik teksi yang boleh bawa hampa ke Immigresen Malaysia…kat sini hampa cop pasport drive thru ok(hg igt mcd ja ada drive thru

2)Teksi akan bawa hampa sampai ke gate depan Immigresen Thailand.Kat sini mnta tlg sesiap driver teksi tuu call kwn depa blah Thailand sbb da settle cop pasport nti ada org yg akan bawa kita ke minivan station Padang Besar belah Thailand utk ke Hatyai.Total hangus kat sini Rm20.

3)Da settle cop pasport belah Immigresen Thailand nanti ampa cari orang yang akan bawa hampa p minivan station kat Padang Besar(Thailand).Kos dari Immi Thailand ke Minivan Station Padang Besar(Thailand)Rm5.

IKLAN

Train & Van Ke Hat Yai Belum Beroperasi, Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Nak Dapat Trasport, Seronok Dapat Makan-makan! Train & Van Ke Hat Yai Belum Beroperasi, Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Nak Dapat Trasport, Seronok Dapat Makan-makan!

4)Van kat Minivan Station Padang Besar(Thailand) ke Hatyai akan berhenti kat Hatyai Bus Station Terminal 1.Pastu ampa nk p mna2 kat Hatyai nii ampa naik la tuktuk ka motor teksi ka ikut suka hampa la…Lupa nak hbaq Padang Besar(Thailand) ke Hatyai 60 baht..

– Van Padang Besar(Thailand) ke Hatyai dia start koi 7 AM-7PM(waktu Thai).

– Van jalan bila penuh tp jgn rsau cpat ja pnuh.

IKLAN

– Hatyai Bus Station Terminal 1 nii dekat ja ngn Central Festival Mall,Asean Night Bazaar,Greenway Night Market..jln kaki lam 10-20 minit da sampai..

Train & Van Ke Hat Yai Belum Beroperasi, Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Nak Dapat Trasport, Seronok Dapat Makan-makan! Train & Van Ke Hat Yai Belum Beroperasi, Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Nak Dapat Trasport, Seronok Dapat Makan-makan! Train & Van Ke Hat Yai Belum Beroperasi, Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Nak Dapat Trasport, Seronok Dapat Makan-makan!

– Hatyai Bus Station Terminal 1 nii jugak ampa boleh beli tiket bas nak p tempat lain kat Thailand cth Krabi & Phuket..

Harap2 perkongsian nii dapatla bagi ampa gambaran camna nk ke Hatyai ok

Nak tahu lebih lanjut boleh tengok video yang turut disertakan dalam posting Muhamad Fadzil kat sini

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI