Kadang-kala tu mesti bosankan kalau selalu sahaja ke taman tema air yang sama saban tahun? Apa kata kalau kali ini kita ke Johor Darul Takzim pula iaitu ke Desaru Coast Adventure Waterpark (Desaru Waterpark)!

Desaru Waterpark merupakan salah satu taman tema air terbesar di dunia yang baharu saja dibuka pada 19 Julai 2018 dan terletak di Bandar Penawar, Johor. Walaupun belum setahun dibuka, kemeriahan suasana di sana jelas terasa dengan kehadiran pengunjung yang datang untuk menikmati pelbagai aktiviti dan permainan yang disediakan di sini.

Ada dua pilihan perjalanan yang boleh digunakan untuk ke Desaru Waterpark, sama ada menaiki penerbangan atau memandu kenderaan. Sekiranya anda menaiki kapal terbang dari KLIA atau KLIA2, turun di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai dengan jarak masa perjalanan lebih kurang dua jam. Jika anda memandu sendiri kenderaan dari Kuala Lumpur, jarak masa perjalanan lebih kurang empat jam diperlukan untuk tiba ke destinasi.

Wow! Salah Satu Taman Tema Air Terbesar Dunia Terletak Di Johor Darul Takzim!

IKLAN

Lokasi percutian seisi keluarga

Tempat ini sangat sesuai untuk percutian seisi keluarga. Tak kira sama ada yang tua atau yang muda, semuanya boleh bercuti di sana, lebih-lebih lagi kanak-kanak kerana ada pelbagai aktiviti air yang akan membuatkan mereka ligat berlari ke sana-sini.

Banyak aktiviti yang boleh anda cuba di sini: bermula dengan aktiviti lepak santai di Penawar Huts atau Beachside Cabanas sehinggalah aktiviti yang boleh membuatkan adrenalin anda mengalir laju seperti permainan roller coaster yang berpusing 360 dan menjunam dari ketinggian 27 meter. Selain daripada itu, tiga jenis permainan meluncur atas air seperti Surf Wall, Wild Whirl dan Super Twister juga bakal menjanjikan keseronokan kepada anda.

Wow! Salah Satu Taman Tema Air Terbesar Dunia Terletak Di Johor Darul Takzim!
kredit gambar: anakpakcikmail.blogspot.com
Wow! Salah Satu Taman Tema Air Terbesar Dunia Terletak Di Johor Darul Takzim!
kredit gambar: anakpakcikmail.blogspot.com

Pelbagai fasiliti lain turut disediakan seperti Hard Rock Cafe, Gym, kedai cenderahati, play shop, ruang khusus untuk penjagaan kanak – kanak dan banyak lagi bagi keselesaan anda sebagai pengunjung.

IKLAN

Tema tradisional perkampungan Malaysia

Dengan lokasinya yang strategik di Wilayah Johor Tenggara dan bertemakan perkampungan tradisional Malaysia, taman tema ini berjaya menampilkan satu keunikan yang lain daripada yang lain kepada sesebuah taman tema air dan menjadi tarikan pelancong dari pelbagai tempat.

Terbukti ia merupakan antara destinasi pelancongan menarik yang menjadi tumpuan utama para pengunjung untuk meluangkan aktiviti bersama keluarga terutamanya pada musim cuti.

IKLAN
Wow! Salah Satu Taman Tema Air Terbesar Dunia Terletak Di Johor Darul Takzim!
kredit gambar: anakpakcikmail.blogspot.com

Kepada anda yang ingin berkunjung ke Desaru Coast Adventure Waterpark, taman tema air ini dibuka setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 6 petang dan harga tiket adalah serendah dari RM96 untuk warganegara.

Selain daripada taman tema air, anda juga boleh bermalam di salah satu daripada empat rangkaian hotel yang ada di sini seperti Hard Rock Hotel Desaru Coast, The Westin Desaru Coast Resort, Anantara Desaru Coast Resort & Villas dan One&Only Desaru Coast.

Jadi jangan tunggu lagi, jom bawa seisi keluarga anda bercuti ke Johor!

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI