Anda gemar melawati denai hutan secara semula jadi ataupun ingin sesuatu yang lebih memuaskan?

Anda boleh cuba merentas hutan Taman Botani Kepong FRIM yang merupakan hutan buatan manusia, sekitar kawasan Kepong, Kuala Lumpur. Selain itu cuba melalui jambatan baru yang ada di sini iaitu Jambatan Rimba (Forest Skywalk). Menjejakkan kaki di FRIM ternyata bukan hanya terasa damai di tengah-tengah rimbunan kehijauan tetapi pasti rasa takjub dengan susunan landskap perhutanan FRIM

Apa yang menarik mengenai produk baru di FRIM Forest Skywalk? Baca perkongsian Aziera Dianza yang telah pun merasai sendiri, berjalan di atas jambatan tinggi ini.

FOREST SKYWALK FRIM

IKLAN

Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya!

Tarikan terbaru untuk pencinta alam. Jejantas Rimba FRIM di Taman Botani Kepong (KBG). Untuk ke Skywalk, dari tempat parking anda akan jumpa toilet. Ikut laluan pejalan kaki di sebelah toilet. Kena berjalan ke dalam sejauh 650m untuk ke Forest Skywalk.
(ramai yg sesat)

Jejantas ini berukuran 18-50m tinggi dan 250m panjang. Ia dibina dari bahan aluminium dan dikukuhkan dngn ‘guy wire’. So jangan risau.. Insha Allah stabil. Tapi perlu berhati2 dan ikut arahan yg diberikan. Diatas landasan pun perlu berjalan jarak2. So makan masa 30-40min kt atas. Di atas Menara Tinjau 50m, dapat melihat pemandangan sekitar KL. Tapi tiket menara limited. Sebab hanya 2 orang yang dibenarkan untuk berada di Menara dalam satu masa.

IKLAN

Waktu operasi Jejantas Rimba FRIM adalah seperti berikut:
Isnin-Ahad: 8.30 pagi–4.30 petang

3 Sesi

IKLAN
 • 8. 30am: 150 orang (menara 25 org)
 • 10.30am: 150 org (menara 25 org)
 • 2pm: 100 org (menara 15org)

Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya! Forest Skywalk FRIM Beri Peluang Korang Berjalan Gapai Langit. Dibenarkan Untuk Umur 7 Tahun Ke Atas Sahaja Ya!

Tiket & Bayaran

 • Bayaran parkir kereta RM5
 • Entrance RM1Tiket Forest Skywalk
 • Pelajar (umur 7-17 tahun): RM 8 | *RM25 caj bagi bukan pemegang MyKad
 • Kakitangan FRIM: RM 8
 • Warga emas: RM 10 | *RM40
 • Dewasa: RM 15 | *RM 40
 • Caj tambahan untuk menara 50 meter (terhad kepada mereka yang berusia 13 tahun ke atas): RM 5 | *RM10
 • Kanak-kanak berusia 6 tahun ke bawah tidak dibenarkan menyertai aktiviti ini.

Jangan lupa ikut SOP yg ditetapkn FRIM Frim Forest Skywalk Kepong Botanical Garden. Ayuh support industri pelancongan kita

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI