Taman Hidupan Liar Langkawi merupakan lokasi ideal untuk membawa keluarga bersiar-siar. Di sini menempatkan pelbagai jenis binatang dan spesies burung dari seluruh dunia.

Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’

Antaranya adalah burung merak dan kakak tua. Pengunjung juga diberi peluang untuk memberi makan dan berinteraksi dengan haiwan yang ada di sini. Paling unik terdapat sebuah kolam yang menempatkan puluhan ikan koi yang makan menggunakan botol susu. Bunyi semacam pelik bukan? Tapi itu yang boleh anda lihat di sini. Di luar kawasan pintu masuk terletak sebuah lokasi khas untuk pencinta kucing. Anda boleh masuk dan bermain dengan haiwan comel ini sepuas hati.

Ketika ini berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), tiada kemasukan pelancong ke Langkawi mengakibatkan pelawat ke taman haiwan itu turun mendadak sekali gus memberi kesan kepada kos operasi. Seperti pusat reakreasi pelancongan lain, sumber utama pendapatan Taman Hidupan Liar Langkawi ini ialah menerusi jualan tiket masuk.

IKLAN

Mengikut jejak langkah Zoo Negara Malaysia, Taman Hidupan Liar Langkawi juga membuka peluang kepada orang ramai untuk menyertai program pengambilan haiwan angkat bagi menampung kos keperluan makanan haiwan di lokasi tersebut. Ada lebih daripada 10 haiwan untuk program haiwan angkat ini seperti ‘Sarip’ (rakun), Mingo’ (burung flamingo), ‘Leman’ (burung kakaktua) serta beberapa spesis haiwan lagi. Selain program pengambilan haiwan angkat, orang ramai boleh memberi sumbangan bukan sahaja dalam bentuk kewangan tetapi juga bantuan seperti dedak dan sayur-sayuran.

Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’ Ikut Inisiatif Zoo Negara, Haiwan Di Taman Hidupan Liar Langkawi Sedia Dijadikan ‘Haiwan Angkat’

IKLAN

Bagi menarik kehadiran pengunjung, Taman Hidupan Liar Langkawi juga kini memberi potongan harga tiket masuk pada kadar yang sangat rendah. Bagi warga Langkawi, tiket masuk dikenakan hanya RM10 untuk dewasa dan kanak-kanak, tawaran ini sah hingga 30 November 2020. Bagi penduduk Kedah (luar Langkawi) dan Perlis pula tiket dikenakan RM20 untuk dewasa dan RM15 untuk kanak-kanak.

IKLAN

Maklumat lanjut boleh diperoleh menerusi laman Facebook Langkawi Wildlife Park dan laman sesawang https://langkawiwildlifepark.com

Jom bantu!

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI