Libur teringat ada satu masa, Libur pernah layan anak buah Libur panggang marshmallow. Ini semua akibat terpengaruh movie, so dua beranak ni pun start la unggun api, cucuk marshmallow dekat ranting kayu.

Nak tahu apa jadi? Terbakar marshmallow tu! Hahaha. Adui lawak betul la kalau teringat balik kejadian tu.

Maklum la, tak pernah-pernah nak panggang marshmallow, itu lah hasilnya. Hahaha.

Okay, sekian pendahuluan daripada Libur.

So, kenapa orang suka panggang marshmalllow? Komen yang Libur dapat dari Quora.com, mat salleh suka panggang marshmallow ni sebab menambahkan lagi perisa yang ada pada marshmallow tu. Marshmallow akan rasa sedap sikit berbanding yang tak dipanggang.

Panggang marshmallow tu sampai warna agak keperang-perangan, then makan. Ada rasa yang agak kompleks untuk dihuraikan melalui kata-kata akan terhasil daripada proses memanggang marshmallow tu tadi.

Tapi anda jangan panggang sampai berapi marshmallow tu macam Libur, memang bantai kena gelak je la nanti. Hahaha.

Marshmallow ni akan ada rasa-rasa smokey sikit bila kita roast atas api dan, lagi satu marshmallow tu akan rasa garing sikit diluar tapi lembut di sebelah dalam.

Tapi, depends macam mana kita roast marshmallow tu sebab kalau ikut comment dari Quora.com tu, roast terlalu lama akan mengurangkan nutrition yang ada pada marshmallow bila gula bertukar menjadi karbon.

Hmm.. Ada nutrition tu Libur agak curious sikit sebab marshmallow tu pun junk food jugak kan? So dekat mana yang datang nutrition nya?

Jadi macam mana? Kalau anda pergi camping, anda suka panggang marshmallow atau celup dalam milo je? Atau anda pun tak tahu marshmallow tu apa? Hahaha. Nanti share pandangan anda di ruangan komen Libur ya.