[et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_css_main_element=”margin-bottom:10px;” custom_padding=”||10px|”][et_pb_fullwidth_code admin_label=”Leaderboard” custom_css_main_element=”margin-top:10px;margin-bottom:10px”]<div style=”clear:both;float: left; width: 100%; margin:auto; display:inline-block; text-align:center;margin:5px 0px 25px 0px”><!– /6273129/LIBUR_720X90 –><div id=”div-gpt-ad-1478320342780-0″><script>googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘div-gpt-ad-1478320342780-0’); });</script></div></div>[/et_pb_fullwidth_code][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”on”][et_pb_column type=”2_3″ specialty_columns=”2″][et_pb_row_inner admin_label=”Row” global_module=”1677″ padding_mobile=”off” use_custom_gutter=”off” column_padding_mobile=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”2_3″][et_pb_code global_parent=”1677″ admin_label=”SHARE”][mashshare][/et_pb_code][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][et_pb_row_inner admin_label=”Row”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”– EDIT DISINI –” background_layout=”light” text_orientation=”justified” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

TEKS: ZEUS APPLE MUSLIM HOLIDAY

 

Paris yang sinonim dengan gelaran kota cinta sememangnya popular di kalangan penduduk dunia. Sesiapa sahaja pasti pernah meletakkan harapan untuk melawatnya.

 

Sebut sahaja Eiffel Tower, Paris sinonim dengannya. Namun, bukan hanya menara megah ini sahaja yang diperkatakan tentang negara romantik ini, malah segalanya boleh anda kecapi jika bersama kami ke sini. Paris yang kini menerima kebanjiran pelancong paling ramai sepanjang tahun menerajui pelancongan sebagai pendapatan ketiga terpenting negaranya, sekali gus menjadikannya antara destinasi paling popular sepanjang zaman. Dengan taburan objek pelancongan yang sangat padat, Paris sebenarnya amat mudah untuk dilawati oleh sesiapa sahaja. Anda berpeluang melihat pelbagai tarikan pelancongan dengan mudah dalam masa satu hari.

La ville romantique de Paris

Musim luruh pada kali ini telah memberikan kami pandangan yang agak luar biasa. Suasana romantik yang sentiasa dikaitkan dengan Paris sememangnya sesuai dengan keadaannya. Tidak hairanlah jika destinasi istimewa ini menjadi tempat utama bagi para pengantin serta pasangan yang sedang berbulan madu. Deretan pohon oak serta pohon berangan yang banyak kelihatan sekitar bandar Paris, mengindahkan lagi suasana musim luruhnya. Keadaan ini mampu menggamit rasa bersama yang tersayang. Jadi, inilah yang dikatakan suasana romantik di Kota Paris. Oleh kerana taburan bahan bersejarah di kota Paris ini agak rapat, jadi anda tidak perlu gusar untuk bergerak dari suatu tempat ke tempat yang lain dengan tergesa gesa. Semuanya berhampiran dan terlalu banyak untuk dilihat dan dikunjungi. Biarpun penat tetapi ia berbaloi kerana landskap setiap satu produk pelancongan yang terdapat di Paris ini indah-indah belaka sehingga menimbulkan rasa teruja ketika menghampirinya.

 

TARIKAN WARISAN REVOLUSI

La ville romantique de Paris
Arch of Triumph

 

Sesampai di Paris, mata pasti akan tertumpu pada monumen besar yang dinamakan sebagai Arch of Triumph. Ia merupakan mercu tanda penting yang berada di bulatan besar Charles De Gaulle. Binaan yang besar dan luar biasa ini berwarna putih dan dihiasi dengan ukiran indah. Ia didedikasikan khusus untuk perajurit revolusi Perancis serta mangsa perang Napoleonic. Di tapak binaan Arch of Triumph merupakan bulatan besar yang dikenali sebagai Charles De Guille. Bulatan ini mempunyai 12 jaringan jalanan dan diiktiraf sebagai bulatan paling sibuk di sepanjang hari. Selain berfungsi sebagai laluan ke pelbagai hala, Charles De Guille juga memainkan peranan sebagai penunjuk arah kepada pelancong yang sesat ketika bersiar-siar atau membeli belah di kawasan berhampirannya.

La ville romantique de Paris
Champs Elysees

 

IKLAN

Setentang dengan Charles De Guille ialah gedung membeli belah bernama Champs Elysees. Ia dikatakan sebagai gedung membelibelah yang paling sibuk berada di Paris. Mana tidaknya, semua kedai barangan berjenama mewah dibuka sehingga ke larut malam kerana melayani permintaan pelanggan dari seluruh dunia. Di samping itu, tempat ini juga menjadi tumpuan ramai kerana deretan kafe ala Perancis yang secara tidak langsung telah menggambarkan anda pernah menjejakkan kaki di Paris.

La ville romantique de Paris
Les Invalids

 

Tidak jauh dari situ, anda berpeluang melihat Les Invalids dengan kubah emasnya yang mengagumkan. Ia merupakan bangunan penting yang menyimpan 1001 cerita mengenai sejarah peperangan yang pernah berlaku di Perancis. Bangunan tersebut juga menempatkan muzium, monumen dan kawasan perkuburan wira Perancis yang terkorban seperti Napoleon Bonaparte.

 

KHAZANAH DUNIA LOURVE

La ville romantique de Paris
Ponts Alexandre III,

 

Berhampiran dengan Les Invalids ialah Ponts Alexandre III, sebuah jambatan yang menyeberangi sungai Seine. Ia diiktiraf sebagai satu daripada monumen bersejarah Perancis.Jambatan yang turut menyimpan sejarah ini begitu popular di kalangan pelancong kerana ia menawarkan panorama yang indah. Kalau anda perasan, di atas jambatan ini jugalah klip video Adele iaitu Someone Like You dirakamkan. Masa yang ada di Paris turut digunakan sepenuhnya untuk melawat Lourve Musuem, sebuah muzium terhebat yang mengumpul pelbagai khazanah sejarah dari seluruh pelosok dunia dalam sebuah kompleks. Anda sudah tentu perlu menghabiskan masa beberapa jam untuk melihat semua koleksi luar biasanya. Percayalah, ia amat berbaloi dan memuaskan hati! Siang berlalu pergi, malam menjemput Paris melalui senja. Biarpun sementara, namun waktu ini amat indah dinikmati ketika berada di Paris. Suasananya sungguh mempesonakan terutamanya apabila cahaya mentari menyimbah deretan bangunan era Renaissance. Terdapat perubahan yang begitu ketara kalau hendak dibandingkan dengan waktu siang harinya.

IKLAN
La ville romantique de Paris
Galleries Lafayette

 

Lihat sahaja Galleries Lafayette sebagai contoh. Bangunan yang kelihatan megah pada siang harinya bertukar atmosferanya sebaik sahaja malam melabuhkan tirainya. Begitu juga dengan mercu tanda yang lain seperti Palais Garnier Opera House, Charms Alysees dan sebagainya. Rata-ratanya menonjol pada waktu malam selepas disimbah neon pelbagai warna. Malah, suasananya juga tampak lebih romantik…

Suasana senja dan malam di Paris sungguh berbeza. Anda boleh melihatnya sendiri dengan bersiar-siar di sekelilingnya sama ada dengan berjalan kaki ataupun menyewa beca roda tiga moden yang sedang popular di sini. Lampu-lampu jalanan dan jambatan menambah lagi keseronokan tersebut, sekali gus mencetus rasa cinta yang teramat sangat terutamanya buat mereka yang sah bergelar suami dan isteri.

La ville romantique de Paris
Eiffel Tower

 

Paling menyerlah di Paris pada waktu malam ialah Eiffel Tower.Binaan besi oleh Gustave Eiffel pada 1889 ini hebat bermandi cahaya. Walaupun jam sudah menunjukkan 11.30 malam, namun mercu tanda utama Paris ini masih lagi hidup. Semuanya disebabkan oleh kunjungan pelancong yang tidak pernah berhenti. Majoritinya mahu mengabadikan foto tentang keberadaan diri masing-masing di sana. Maklum sahajalah, Eiffel Tower adalah titik permulaan cita-cita setiap pelancong yang mahu melihat Paris dan Eiffel Tower juga menyebabkan Paris mendapat ikon kekal sehingga seluruh dunia cemburu dan cuba mendirikan ikon yang seakan-akan di negara masing-masing.

IKLAN

Tidak disangkal lagi, An Evening in Paris bukan hanya satu khayalan suatu ketika dulu. Ia merupakan sebuah realiti yang anda bakal hayati jika berkunjung ke mari. Bagi mereka yang ingin menikmati keindahan Paris sepenuhnya, anda sudah pasti tahu siapakah yang layak untuk dihubungi bagi membuat tempahan ke sini, sekali gus merealisasikan dan menikmati definisi sebenar romantis.

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][et_pb_row_inner admin_label=”Row” global_module=”1530″ padding_mobile=”off” use_custom_gutter=”off” column_padding_mobile=”on” make_equal=”off” parallax_1=”off” parallax_method_1=”off”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”2_3″][et_pb_comments global_parent=”1530″ admin_label=”Comments” show_avatar=”on” show_reply=”on” show_count=”on” background_layout=”light” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ custom_padding=”|10px||10px” disabled=”on” disabled_on=”on|on|on”] [/et_pb_comments][et_pb_code global_parent=”1530″ admin_label=”FB Comment”][fbcomments][/et_pb_code][et_pb_text global_parent=”1530″ admin_label=”Header Post Berkaitan” background_layout=”light” text_orientation=”center” header_text_color=”#000000″ text_text_color=”#000000″ use_border_color=”off” border_color=”#000000″ border_width=”4px” border_style=”solid” text_font_size=”17″ text_font=”Open Sans||||” disabled=”off” disabled_on=”off|off|” custom_margin=”||10px|” text_letter_spacing=”7px”] POST BERKAITAN [/et_pb_text][et_pb_code global_parent=”1530″ admin_label=”Post Berkaitan” custom_css_main_element=”padding-left:10px;||padding-right:10px;”][wpdreams_rpl][/et_pb_code][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_code admin_label=”Medium Rec” disabled=”off” disabled_on=”off|off|”]<!– /6273129/LIBUR_300X250 –> <div id=”div-gpt-ad-1478320342780-1″ style=”height: 250px; width: 300px;margin:auto”><script type=”text/javascript”> googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1478320342780-1’); }); </script></div>[/et_pb_code][et_pb_divider admin_label=”Divider” color=”#eaeaea” show_divider=”on” divider_style=”solid” divider_position=”top” hide_on_mobile=”off” disabled=”off” disabled_on=”off|off|off” height=”5″] [/et_pb_divider][et_pb_code admin_label=”Surat Berita Desktop” disabled=”off” disabled_on=”on|on|off”]<iframe width=”320″ height=”441″ frameborder=”0″ scrolling=”no” src=”http://www.karangkraf.info/libur-300px.php”></iframe>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”Surat Berita Mobile” disabled=”off” disabled_on=”off|off|on”]<iframe class=”hoi” src=”http://www.karangkraf.info/libur-300px.php” width=”100%” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”Med Rec B” custom_css_main_element=”clear:both”]<!– /6273129/LIBUR_300X250_B –> <div id=”div-gpt-ad-1480383910352-0″ style=”height:250px; width:300px;margin:auto”><script type=”text/javascript”>googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1480383910352-0’); }); </script> </div>[/et_pb_code][et_pb_text admin_label=”Header Iteneri” background_layout=”light” text_orientation=”center” header_text_color=”#000000″ text_text_color=”#000000″ use_border_color=”off” border_color=”#000000″ border_width=”4px” border_style=”solid” text_font_size=”17″ text_font=”Open Sans||||” disabled=”off” disabled_on=”off|off|” custom_margin=”||10px|” text_letter_spacing=”7px”]

ITENERI

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Intro Iteneri Desktop” saved_tabs=”all” global_module=”590″ background_layout=”light” text_orientation=”center” disabled=”off” disabled_on=”on|on|” text_font_size=”15″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Muat turun iteneri kami dan rangka percutian anda sendiri agar menjadi lebih menarik!

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=”Button 1Desktop” saved_tabs=”all” global_module=”571″ url_new_window=”on” button_text=”Srinagar (5H 4M)” button_alignment=”center” background_layout=”light” disabled=”off” disabled_on=”on|on|” custom_button=”on” button_text_size=”14″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][et_pb_button admin_label=”Button 2 Desktop” saved_tabs=”all” global_module=”568″ url_new_window=”on” button_text=”Balkan (9H 8M)” button_alignment=”center” background_layout=”light” disabled=”off” disabled_on=”on|on|” custom_button=”on” button_text_size=”14″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][et_pb_button admin_label=”Button 3 Desktop” saved_tabs=”all” global_module=”572″ url_new_window=”on” button_text=”Moscow (8H 7M)” button_alignment=”center” background_layout=”light” disabled=”off” disabled_on=”on|on|” custom_button=”on” button_text_size=”14″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][et_pb_text admin_label=”Intro Iteneri Mobile” background_layout=”light” text_orientation=”center” disabled=”off” disabled_on=”off|off|on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_font_size=”15″ saved_tabs=”all” global_module=”591″]

Muat turun iteneri kami dan rangka percutian anda sendiri agar menjadi lebih menarik!

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=”Button 1 Mobile” saved_tabs=”all” global_module=”582″ url_new_window=”on” button_text=”Srinagar (5H 4M)” button_alignment=”center” background_layout=”light” disabled=”off” disabled_on=”off|off|on” custom_button=”on” button_text_size=”14″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][et_pb_button admin_label=”Button 2 Mobile” saved_tabs=”all” global_module=”583″ url_new_window=”on” button_text=”Balkan (9H 8M)” button_alignment=”center” background_layout=”light” disabled=”off” disabled_on=”off|off|on” custom_button=”on” button_text_size=”14″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][et_pb_button admin_label=”Button 3 Mobile” saved_tabs=”all” global_module=”584″ url_new_window=”on” button_text=”Moscow (8H 7M)” button_alignment=”center” background_layout=”light” disabled=”off” disabled_on=”off|off|on” custom_button=”on” button_text_size=”14″ button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_button][et_pb_sidebar admin_label=”Media Sosial” orientation=”right” area=”et_pb_widget_area_2″ background_layout=”light” remove_border=”on” disabled=”off” disabled_on=”on|on|”] [/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_section]

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI