Sekali dah mula camping perasaan seronok tu akan terus buat rasa teruja nak camping untuk yang kesekian kalinya. Tambah pula ada cukup peralatan dan juga ahli keluarga yang turut suka dengan aktiviti sebegini.

Lagi best bila kat Malaysia pun sekarang dah banyak campsite yang tumbuh bagai cendawan. setiap lokasi memang punya keistimewaan yang tersendiri untuk diterokai.

Campsite Dusun Apak Kawww yang terletak di Batang Kali, menjadi pilihan Yanie Haron dan keluarga. Meskipun perlu travel dari Melaka, itu semua bukan halangan buat Yanie yang sudah 17 kali camping.

Ikuti perkongsian Yanie kali ini tentang perkhemahan terbarunya di campsite Dusun Apak Kawww selama 2 hari 1 malam.

Dusun Apak Kawww, Batang Kali, Selangor | 16-17 Julai 2022 | 2h1m

Buat kesekian kali nya. Pacak kali ke-17. Dusun Apak Kawww menjadi pilihan hati. Jarak dr Melaka lebih kurang 190++km, 2hrs ++. Gerak jam 5.30am. Singgah solat subuh di Surau Batu 4, Pedas, N9. Tiba di Dusun Apak Kawww lebih kurang jam 8.40am.

Alhamdulillah..baik hati Apak benar kan kami untuk terus pacak walaupun waktu sebenar untuk check in adalah jam 9.30am.

IKLAN

Kami pilih tapak tepi sungai. Nak kan view sungai, bunyi sungai dan mudah untuk kami pantau anak-anak dari khemah je, malam pulak boleh layan mancing. Apak kata panas. Sebab kebanyakan campers suka pilih dalam kebun lebih redup. Tapi takpe la kami dah biasa berpanas. Kejap je pun panasnya.

Best campsite ni, campsite dan kemudahan disediakan bersih dan mencukupi.

Toilet (Asing lelaki perempuan, cangkung & duduk) 5 star

IKLAN

Sinki 5 star

Surau 5 star

Plugpoint rm10/night 5 star

Sungai 5 star

IKLAN

Telco Line (Maxis) 5 star

Fee rm50/night

antara fasiliti yang ada kat campsite ni

Walaupun boleh check out sehingga jam 6pm. Tapi kami terpaksa check out seawal jam 12pm kerana ada urusan lain yg tak dapat dielakkan. Next InsyaAllah akan repeat lg campsite ni.

Sumber: Yanie Haron