Kegembiraan sebuah keluarga yang sedang bercuti diragut apabila seorang ahli keluarga mereka maut di kawasan taman tema air yang menghiburkan. Kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun terbunuh selepas pelampung gelosongsor air yang dinaiki pecah dan runtuh secara tiba-tiba.

Kejadian ini berlaku di sebuah resort percutian terkenal di Huangshan, Wilayah Anhui China.

Sadis! Kanak-Kanak Maut, Pelampung Gelongsor Air Di Taman Tema Popular Pecah Sadis! Kanak-Kanak Maut, Pelampung Gelongsor Air Di Taman Tema Popular Pecah

Sebahagian daripada bahagian atas struktur pelampung tersebut runtuh sekitar jam 4 petang hujung minggu lalu disebabkan terlampau ramai pengunjung yang berada di kawasan tersebut.

IKLAN

Pihak berkuasa memberitahu, mangsa dibawa ke Hospital Huangshan untuk rawatan namun disahkan meninggal dunia. Difahamkan, empat pelancong lain turut cedera dalam insiden berkenaan.

Sadis! Kanak-Kanak Maut, Pelampung Gelongsor Air Di Taman Tema Popular Pecah Sadis! Kanak-Kanak Maut, Pelampung Gelongsor Air Di Taman Tema Popular Pecah Sadis! Kanak-Kanak Maut, Pelampung Gelongsor Air Di Taman Tema Popular Pecah

Seorang jurucakap memberitahu akhbar tempatan, kanak-kanak tersebut yang dikenali dengan nama keluarga Cai sedang bermain di kawasan pengunjung yang sesak itu bersama ibunya. Ketika pelampung tersebut runtuh dia terperangkap dan mungkin mengalami kesukaran untuk bernafas selain tercedera akibat dihempap orang yang terlalu ramai.

IKLAN

Wakil syarikat resort percutian dan keluarga kanak-kanak itu kini sedang berunding untuk menuntut jumlah pampasan yang setimpal

Menerusi video pendek yang diambil ketika insiden berlaku, ibu mangsa dilihat menjerit meminta bantuan sambil memangku anaknya. “Tolong hubungi ambulans. Tolong hubungi ambulans,” raungnya.

IKLAN

Sadis! Kanak-Kanak Maut, Pelampung Gelongsor Air Di Taman Tema Popular Pecah

Sumber: Dailymail

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI