Seronoknya kalau dapat bergelak ketawa riang bersama rakan-rakan atau keluarga tersayang, berjalan bersama dalam hutan hujan tropika sambil menyentuh rumput dan dedaunan, membuat BBQ berdekatan khemah, dan mengira bintang di malam hari bersama.

Semua ini bukan saja memberi kesan yang positif terhadap mental dan fizikal, tetapi lebih mendalam lagi dari segi emosional setiap ahli keluarga. Jadi, kalau anda rasa membawa keluarga pergi bercuti adalah sesuatu yang membazir, ternyata anda salah!

Bercuti bersama keluarga tidak semestinya perlu memilih lokasi yang serba mewah atau jauh nun di negara asing. Di negara kita juga banyak jenis percutian keluarga yang menarik boleh dipilih. Antaranya percutiaan ala glamping di Sailor’s Rest Resort Janda Baik, Pahang.

Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik

IKLAN

Nama saja sailor tapi resort ini terletak di ketinggian 600 meter dari paras laut di Janda Baik dan berdekatan dengan jajaran Banjaran Titiwangsa. Dek kerana terletak berhampiran kawasan tanah tinggi, Sailor’s Rest Resort ini menawarkan satu pengalaman menarik untuk anda bermalam di kawasan bersuhu sejuk dan dikelilingi kawasan yang dipenuhi tumbuh-tumbuhan menghijau.

Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik

IKLAN

Kena dengan namanya sendiri, resort ini juga menyediakan satu tempat menginap berkonsepkan rumah bot untuk anda bermalam. Di samping itu, rumah chalet moden dan tradisional juga ada menjadi pilihan. Lokasi ini menarik untuk percutian keluarga kerana lokasi glampingnya di kawasan taman yang dikelilingi pokok-pokok bunga dan pokok bebuah. Anda datang pada musim buah kalau nak rasa makan buah-buahan segar yang dipetik terus dari pokok.

IKLAN

Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik Sailor’s Rest Resort, Lokasi Glamping Tenang Atas Bukit Sejuk Di Janda Baik

Jom cuti-cuti dalam negara!

image via FB Sailor’s Rest Resort Janda Baik, Pahang

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI