Iceland sebuah negara yang sering menjadi wish list untuk pengembara atau pelancong. Memiliki tanah hijau dan air laut biru yang segar dan dingin, pemandangan menghijau dan kebiruan di sini akan membuatkan memukau setiap mata yang memandang.

Terletak di sebuah pulau yang kedudukannya berdekatan dengan Kutub Utara serta dikelilingi Samudra Atlantik utara, jika anda ada perancangan berkunjung ke negara ini, 3 perkara yang dikongsikan oleh pengguna Facebook yang bernama Ayu Hasman ini perlu anda cakna.

Tapi yang pasti anda akan dapat satu pengalaman dan kenangan indah untuk dikenang bila berpeluang berkunjung ke Iceland.

Ikuti perkongsian Ayu Hasman tentang Iceland!

3 sebab kenapa korang kena sabar jika ke Iceland

IKLAN

Cuaca. Cuaca di Iceland ni ikut mood. Kalau mood dia baik, cerah lah dia. Kalau mood datang bulan, hujan sepanjang hari. Jadi, sebab tu korang kena standby windbreaker. Dan yang paling penting, pakai warna cerah. Supaya gambar korang meriah

Speed limit. Jangan cuba-cuba untuk langgar had laju. Sepantas kilat korang akan dapat surat saman. Harga saman tak murah ye

IKLAN

Pemandangan memukau. Jadinya, korang akan rasa macam tak boleh nak stop ambil gambar. Tau-tau memory full. So korang standby la siap-siap memory card, dan clear kan space memory phone sebelum travel ke Iceland.

Syok sebenarnya ke Iceland. Sebab korang akan rasa seperti berada di planet asing. Tak kira la musim panas mahupun musim sejuk. Kedua-duanya mempunyai kecantikan yang berbeza.

IKLAN

Jadi, kalau ada peluang, sila lah ke Iceland. Cuma nak pesan, kat sini takde bangunan pencakar langit ye. Kalau jenis yang suka city, korang boleh lah skip Iceland

Credit photo: Link Gud

Sumber: Ayu Hasman