Pakistan terkenal dengan bentuk muka bumi yang bergunung-ganang dan pemandangan yang cantik. Ia sememangnya negara yang perlu ada dalam bucket list untuk setiap traveler.

Iema Alias yang berpeluang menjelajah Daerah Skardu dan Hunza pada musim panas di Pakistan baru-baru ini, berkongsi gambar-gambar dengan pemandangan indah yang ada di sana.

Gemar bercuti dan melancong, menurut wanita ini dia bagaikan berada di Switzerland dan New Zealand dalam satu masa, dan pemandangan indah itu hanya di satu negara sahaja iaitu di Pakistan.

Jom enjoy gambar-gambar cantik yang dikongsikan oleh wanita ini sepanjang trip ke Pakistan di group Backpackers Buddies Malaysia (BBM)!

Kalau ada yang nak tanya info atau minta itinerari jangan lupa untuk pm Iema Alias!

IKLAN

Summer Trip ke Pakistan

Salam semua..dan selamat malam… ada yang baru balik dari Pakistan ker tu…semalam terjumpa group dari Malaysia..40 pax..ramai sekarang datang ke Pakistan…nak sharing recent view di Pakistan…

IKLAN

kekma baru je balik dari Pakistan..nak sharing tips..ramai yang dah share..guide pun ramai dlm BBM ni…so kalau sapa2 nak pegi time summer…inila view yang korang bole dpt di Pakistan…trip kalini kekma cover skardu and hunza..kalau korang nak dpt sungai yang masih biru..bole ke skardu..sebb kat skardu ada sumber air terjun dan sungai yang tak terjejas dengan salji/glacier yang cair..kalau di hunza..sungai time skrang ni semua warna kelabu..

kekma ke pakistan bersama dua lagi kawan..and kami sewa kereta bersama pemandu….kami menaiki flight ke skardu dari islamabad…kalau bole minta seat sebelah kanan…korang bole tgk view nanga parbat dengan sangat jelas dan cantik..subhanallah…kalau ada apa2 nak tanya atau nak minta guide..bole pm kekma..kekma cuba bantu mana yang boleh…..

IKLAN

Psstttt..enjoy the view..maafkan kekma banyak ada dlm gambar…tu bukti kita sndri sampai kat tempat tu..hehe…kat Pakistan ni..semua view ada…bole tapau..kejap3 rasa mcm kat swiss..kejap2 rasa mcm kat NZ..sekali..semuanya ada di Pakistan..