Baru-baru ini influencer dan blogger terkenal Cik Epal telah pergi bercuti bersama ahli keluarga selama hampir sebulan.

Seronok melihat gambar yang dimuat naik di media sosial apabila mereka sekeluarga menjelajah ke beberapa negara di Eropah dan menginap di hotel mewah yang sangat viral dan popular seantero dunia.

Ramai tertanya-tanya berapa agaknya kos keseluruhan percutian Cik Epal bersama suami dan dua orang anaknya untuk tempoh 22 hari ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cik Epal ๐ŸŽ (@cikepal06)

Dalam satu perkongsian di laman instagramnya, Cik Epal memberitahu total cost lebih kurang RM150 ribu termasuk tiket flight, penginapan dan makan sepanjang berada di negara orang.

Baginya percutian ini sangat berbaloi dengan kos dikeluarkan kerana puas hati dapat melihat sendiri keindahan Santorini, Greece dan memang menjadi bucket list dalam hidupnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cik Epal ๐ŸŽ (@cikepal06)

TOTAL COST CIK EPAL BERCUTI

-Tiket flight business class RM40k. Belum campur lagi tiket domestic flight ke Santorini dan Athens. Tiket kena beli baru sebab tiket awal pergi Santorini dah burn sebab Santorini tak terima passport dari Malaysia(ni aku dah cerita before ni). So 2 kali lah beli tiket domestic ni. Kos tiket domestic jadi double. Kos hotel 3 hari awal ke Santorini pon burn.

IKLAN

-Sekali makan RM500 dalam tangan. Sehari makan 2 kali. Boleh kata untuk makan saja habis RM1000 sehari lebih kurang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cik Epal ๐ŸŽ (@cikepal06)

-Beli luggage (tak plan) untuk shopping baju winter coat ke Italy yang tak plan juga. Ni makan ribu riban juga lah

-Hotel selalu bertukar sebab nak rasa view dan bilik lain2. Hotel paling mahal masa dekat Santorini RM3500 per night.

Travel selama 22 hari.Total cost termasuk tiket flight business class,makan, shopping baju dan luggage, private yacht, hotel di Milan-Santorini-Athens, naik cab, transport ke airport, PCR test untuk satu family,aktiviti2 masa travel and etc: TOTAL COST RM150k.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cik Epal ๐ŸŽ (@cikepal06)

Kalau naik economy, duduk hotel bawah RM1000,makanan bawak dari Malaysia,pergi dalam seminggu. Boleh je dapat kos harga travel ke Santorini bawah RM10k seorang kot.

Berbaloi ke pergi Santorini kos sampai RM150k? Untuk aku, aku rasa berbaloi je sebab memang aku nak percutian yang santai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cik Epal ๐ŸŽ (@cikepal06)

Dekat Santorini,view memang cantik. Orang nya pon ramah dan baik.Santorini memang salah satu tempat yang aku nak sangat pergi.So bucket list tercapai!

IKLAN

Sekian terima kasut

Saya Epaliah Singh Walia melaporkan. Kita kembali ke sri pentas.

Yang benar,
Cik Epal,
Founder @makajihq yang gonjeng

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cik Epal ๐ŸŽ (@cikepal06)

Artikel Berkaitan:

Lorong Seni Seremban, Lukisan Mural Cantik Penuhi Deretan Belakang Kedai Di Bandar Seremban

Ini 10 Lokasi Menarik Di Marina Island Lumut Perak, Buat Kaki OOTD Rakam Momen Menarik!

Diiktiraf Bangunan Kedua Tertinggi Di Dunia. Ini Fakta Menarik Di Sebalik Menara 118!