Modern hardworking young female feeling tired after long walk on high heeled shoes, sitting barefooted in armchair, massaging her feet, having painful frustrated facial expression. Health and wellness

Aduhai sakitnya kaki hingga nak berjalan-jalan pun tidak selesa. Bukan kita saja malah orang lain yang dalam kumpulan sama pun turut terjejas kerana tidak dapat bergerak sama-sama dengan lancar.

Itulah dia bahana kaki melecet semasa melancong akibat memakai kasut yang tidak sesuai! Percaya atau tidak ramai orang mengambil remeh akan hal seperti kasut ini. Apatah lagi jika pergi melancong ke negara yang cuacanya lebih sejuk. Kena pula gabungan stoking yang tidak sesuai.

Lagilah luka melecet itu bertambah teruk. Kali ini LIBUR ingin kongsi beberapa jenis yang harus anda elak ketika berjalan-jelan dan melancong.

IKLAN

Selipar

Jangan pakai selipar especially selipar jepun ketika anda sedang travel. Biasakan berkasut bertutup untuk memberikan keselesaan kepada kaki. Bukan Libur kata tak boleh langsung pakai selipar, tapi biarkan trip yang agak jauh, jangan berjalan dengan memakai selipar. Selipar ini boleh bawa tapi had kan kepada jarak-jarak yang dekat sahaja seperti nak pergi mandi pantai, makan di restoran hotel atau ambil angin sekitar tempat penginapan sahaja. Walaupun selipar ini ringkas, mudah, ringan dan senang tapi kadar keselesaan dia sangat diragui, kurang kusyen, tidak memberi sokongan kepada kaki dan tidak menyerap hentakkan.

Kasut ballet

Orang kata kasut ballet boleh menggantikan kasut tumit tinggi. Anda silap keselesaan kasut ballet hanya sementara. Pemakaian jangka lama boleh beri ketidakselesaan pada tumit terutamanya.

IKLAN

Kasut kulit

Kasut kulit maksud kami di sini ialah jenis Oxfoiord atau kasut pejabat yang lain. Ia tidak direka untuk digunakan untuk pelbagai jenis permukaan. Malah, ia bukanlah kasut selesa dipakai untuk waktu yang lama.

IKLAN

Boot

Anda larat ke nak berjalan jauh dengan kasut boot? Kalau tak larat, jangan pakai semasa travel. Kasut boot ni berat, tak selesa kerana kekurangan kusyen. Disamping, ruang pengudaraannya juga menyukarkan kaki anda bernafas. Selain itu, kasut boot tinggi, jadi ia akan membuatkan buku lali anda kurang bergerak dan memberikan ketidakselesaan yang amat teruk jika anda duduk statik seperti dalam kepal terbang.

Kasut jalan yang bagus Libur boleh cadangkan adalah seperti Skechers. Selesa dan tapaknya menyerap hentakkan. Sangat bagus. Pilih kasut yang diasaskan untuk travel dan berjalan lama sebagai contoh kusyen kasut yang menyokong dan menyerap tekanan. Pasti ia memberikan keselesaan kepada anda.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI