Setiap orang pasti ingin kelainan dari pelbagai aspek agar dapat mewarnai kehidupan mereka dengan perkara yang boleh dikenang sehingga mereka mati. Sesetengah orang mahukan kelainan dari aktiviti yang mereka lakukan dan terokai apa yang terdapat di dalam dunia ini kerana tidak semua orang dapat melakukan perkara tersebut.

Jika anda seorang kaki melancong, sudah pastinya anda sudah merasa menaiki kapal terbang. Seperti mana kita tahu, makanan di dalam kapal terbang agak mahal untuk dibeli dan tidak ramai yang mampu untuk membelinya.

Tetapi di China, anda tidak perlu ke mana-mana untuk merasai semua itu kerana terdapat restoran yang serupa seperti itu. Restoran tersebut telah menggunakan pesawat Boeing 737 yang sudah lama tidak digunakan untuk perkhidmatan penerbangan.

IKLAN

Restoran tersebut dimiliki oleh Li, yang telah menghabiskan sebanyak RM21,487,049 untuk membeli dan menghias pesawat tersebut sebagai sebuat restoran. Ia telah dibuka pada 9 September di Wuhan. Pemilik restoran tersebut telah menamakan sebagai ‘Lily Airways’, dimana beliau telah membeli pesawat tersebut dari sebuah syarikat penerbangan Indonesia yang telah jatuh muflis pada tahun 2013.

IKLAN

Menu yang terdapat di dalam restoran tersebut merupakan eksotik dan difahamkan boleh mencecah sehingga RM183.66 untuk satu hidangan. Restoran Lily Airways juga boleh memuatkan sebanyak 70 pelanggan pada satu masa. Bagi seorang muslim, eksotik haram di makan seperti mana yang telah diajarkan di dalam Al-Quran, tetapi tidak salah untuk kita lihat bagaimana keindahan dan keunikan restoran ini di China.

IKLAN

Sumber: Sinar Online

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI