Bagi yang nak pulang ke Kampung sempena musim perayaan yang bakal disambut pada minggu hadapan, Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (Puspakom) menawarkan kempen pemeriksaan kenderaan sukarela secara percuma sempena sambutan perayaan Aidilfitri bermula 10 hingga 20 April ini.

Kempen tersebut dianjurkan kepada semua pemandu dan pemilik kenderaan persendirian bagi memastikan kenderaan berada pada tahap terbaik sebelum memulakan perjalanan.Pemeriksaan Kenderaan Percuma Sempena Aidilfitri di Puspakom. Yang Nak Balik Kampung Jom Ambil Peluang Ni!

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Puspakom, Mohammed Shukor Ismail inisiatif #drivesafenoregrets itu dibuat untuk memastikan keselamatan di jalan raya sepanjang musim perayaan, terutamanya untuk pengguna jalan raya yang memandu pulang ke kampung halaman masing-masing.

Pemeriksaan percuma itu tertumpu kepada aspek keselamatan iaitu pemeriksaan brek, gelincir sisi, tayar, lampu, bahagian bawah dan atas kenderaan, cermin gelap serta banyak lagi.

Menurutnya lagi, kempen ini bertujuan membantu pemilik kenderaan mengetahui keadaan kenderaan mereka melalui pemeriksaan menggunakan peralatan berkomputer Puspakom.

IKLAN

Pemeriksaan Kenderaan Percuma Sempena Aidilfitri di Puspakom. Yang Nak Balik Kampung Jom Ambil Peluang Ni!

Tambahnya juga, pelanggan yang hadir boleh terus ke Puspakom tanpa perlu janji temu dan akan menikmati layanan istimewa selain diberi keutamaan.

pemilik kenderaan yang ingin mendapatkan pemeriksaan percuma boleh hadir secara terus ke mana-mana cawangan Puspakom di seluruh negara kecuali Shah Alam (Selangor), Taman Bukit Maluri (Kuala Lumpur) dan Pasir Gudang (Johor) dari pukul 8 pagi hingga 5 petang.

IKLAN

Bukan itu sahaja,  Unit Pemeriksaan Bergerak juga ditawarkan bagi pemeriksaan percuma di beberapa lokasi terpilih yang disenaraikan dalam laman web www.puspakom.com.my atau Facebook, Puspakom Sdn. Bhd..

Pemeriksaan Kenderaan Percuma Sempena Aidilfitri di Puspakom. Yang Nak Balik Kampung Jom Ambil Peluang Ni!

Untuk anda yang akan membuat perjalanan jauh, sebaiknya ambil peluang ini dan buat pemeriksaan sebelum memulakan perjalanan yang jauh ke kampung masing-masing. Semoga perjalanan lebih lancar dan selamat.

IKLAN

Kredit: Utusan

 

 

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI