Minggu ini sudah tentunya ramai yang akan balik ke kampung atau menuju beberapa lokasi menarik untuk menghabiskan cuti tahun.

Bagi yang tidak tahu mahu kemana, anda tak perlu pergi jauh. Apa kata ada terokai sendiri keindahan kawasan sekitar di Kuala Lumpur.

Bukan satu dua tempat menarik, tetapi ada 14 kawasan boleh kita lawati sambil menghayati keindahan dan menambah ilmu pengetahuan.

Perkongsian di laman twitter menggunakan nama akaun @mia san memberitahu 14 lokasi bajet tetapi cantik dan menarik, terutama buat kaki selfie merakamkan gambar kenangan.

1. Taman Eko Rimba KL
Jika naik LRT, boleh berhenti dekat Masjid Jamek or Dang Wangi. Tempat ini sangat bagus dari segi pencahayaan untuk bergambar. Kemudian boleh terus ke KL Tower dan masuk ke sini adalah percuma.

2. Ikea
Turut mempunyai pencahayaan yang bagus, pelbagai sudut menarik boleh dirakamkan dan sesekali duduk di rumah dengan future husband/wife. Juga boleh buat video yang bagus.

3. Superpark, Avenue K
My favourte date ever! Tak perlu jelaskan keserosnokan tempat ini, lihat saja gambar dah tahu tempat terbaik untuk membawa kawan. Hanya RM50 per ticket dan sangat berbaloi.

4. Breakout Avenue K
Sejujurnya Breakout ini lebih bagus dari Escape Room. Banyak perkara menyeronokkan di sini dan harganya juga sangat affordable. Kalau pergi ramai-ramai lagi best.

IKLAN

5. Petrosains KLCC
Boleh pelajari benda baru di sini, bermain games, photoshoot dan juga berangan jadi astronaut. Tempat ini termasuk semua pekerjanya bagus dan peramah.

6. Pasar Seni (lorong panggung)
Dianggap seperti rumah kedua. Banyak gila cool and aesthetic spots untuk kita ambil gambar di sini dengan bantuan pencahayaan yang bagus. Dan juga ada banyak cute cafes and ice cream stall dekat dekat situ.Hanya jalan dan kita akan jumpa.

7. Jalan-Jalan Japan (M3 Mall)
Jika naik LRT just turun station Taman Melati then go straight sampai jumpa M3 Mall. This place is the best thrift store ever!! they have everything! EVERYTHING. yoga mat, posters, Kimono.

IKLAN

8. Dataran Merdeka
Dengan hanya melihat bangunan sudah tahu tempat ini bagus untuk mengambil gambar. Malah kita boleh baca sejarah bangunan ini sendiri. Kemudian langsung terus ke bangunan Sultan Abdul Samad! Timbul semangat nasionalisme.

9 National Textile Museum
Jika naik lrt turun Masjid Jamek dan jalan ke arah Dataran Merdeka. Muzium ini opposite Dataran Merdeka! Boleh ambil gambar dan muzium ini memang sangat COOL! Ada sejarah setiap bangsa yang ada pakaian traditional.

10. The Linc
Ambil LRT and turun dekat Ampang Park Station. This place is full with arts and great spots to take photos too! Banyak restoran di sini. Bagus untuk penuhkan Instagram feed.

IKLAN

11. Pasar Seni Central Market
WAJIB PERGI. Di dalamnya ada fish spa yang sangat cute. Boleh juga beli bunga dengan harga murah di kawasan sekitar. Sebelah CM ini ada jambatan dan di situ juga mempunyai pencahayaan yang baik untuk menghasilkan gambar menarik.

12. KLCC Park
Di sini boleh joging, phototshoot dan barmain di taman kanak-kanak. Untuk yang tiada transport pergi picnic, boleh lepak di sini. Pencahayaan juga cukup, cantik dan senang nak cari orang yang boleh tangkap gambar.

13. Masjid Jamek
Banyak tempat menarik di kawasan sekitar untuk jadi port menarik bergambar. Malah ada bangunan yang juga dilukis dengan lukisan menarik bersebelahan River Of Life. Jangan risau tentang pencahayaan tetap onzz.

14. Bukit Antarabangsa 
​​​​​​​Ini juga salah tempat yang sangat bagus pencahayaannya. Tetapi kena tahan panas sedikit dan pemandangan memang amazing. Lebih-lebih bila waktu malam. Boleh buat TIKTOK can Do a lil photoshoot here and u know just vibe with ur friends in the car here pun best

Artikel Berkaitan:

Nama Je Duduk KL, Taman Rama-Rama Kuala Lumpur Mesti Ramai Belum Pernah Singgah Kan?

Rupanya Tak Perlu Pergi Jauh, Ini 12 Port Cendol Viral Patut Cuba Sekitar Lembah Klang. Rasa Memang Power!

Makan Dalam Laman Tebu! Port Viral Terbaru Khusus Untuk Instaworthy