Perayaan Deepavali yang baru berlalu menyaksikan kemeriahan Brickfields yang dipenuhi warna warni. Dari kilauan warna kain sarinya serta kurta bahkan kuil-kuil kecilnya menyaksikan satu suasana yang sangat meriah setiap kali perayaan itu tiba.

Nak cari apa di sini, semuanya ada. Dari sari, makanan seperti capati, sosei, susu lembu segar, kuih muih dan lain lain lagi yang boleh dimakan atas daun pisang, di sini juga ada banyak port kedai mamak yang mampu buat ramai kecur air liur terutama nasi briyani dan kari kambingnya yang sudah cukup menyelerakan.

Berdekatan dengan lokasi strategik KL Sentral yang menjadi hub perhubungan termoden bagi semua pengangkutan di Kuala Lumpur, Brickfields yang mendapat jolokan Little India ini sememangnya penuh warna warni. Ia bukan saja dikunjungi masyarakat India tapi juga Cina dan Melayu.

IKLAN

Bahkan di sini ada banyak hotel-hotel sederhana murahnya seperti Scott Hotel KL Sentral, Hotel Sentral KL, City Central Hotel dan banyak lagi yang menyaksikan harga bermula serendah RM60 semalam. Jadi kalau nak santai-santai di Kuala Lumpur, boleh saja datang ke daerah ini.

IKLAN
Brickfields Bukan Saja Ada Little India Tapi Pusat Massage Terbaik. Rugi Tak Cuba
Brickfields dikenali sebagai Little India yang dipenuhi warna warni
Brickfields Bukan Saja Ada Little India Tapi Pusat Massage Terbaik. Rugi Tak Cuba
Nak cari apa di sini, semuanya ada. Dari sari, kurta, susu lembu segar dan banyak lagi, smeuanya ada.
Brickfields Bukan Saja Ada Little India Tapi Pusat Massage Terbaik. Rugi Tak Cuba
Banyak pusat urutan orang buta ada di sekitar Brickfields. Pilih saja mana satu dan harganya berbaloi dengan perkhidmatan iaitu RM55 bagi satu jam urutan
Brickfields Bukan Saja Ada Little India Tapi Pusat Massage Terbaik. Rugi Tak Cuba
Relax Two yang terletak di tingkat 1 Scott Hotel KL Sentral turut menawarkan perkhidmatan massage oleh juru urut profesional. Harga masih sama iaitu RM55 sejam walau dalam hotel yang dilengkapi penghawa dingin. Ada perkhidmatan untuk lelaki dan perempuan. Memang berbaloi.

Di sini, bukan saja terkenal dengan hotel sederhana murah tapi sebenarnya Briekfileds adalah pusat massage terbaik di Malaysia. Dikendalikan oleh golongan kurang upaya (kesemuanya cacat penglihatan), harga massage satu badan baru RM55 untuk sejam di dalam bilik hotel seperti Scott Hotel Kl Sentral dan kebanyakan harga adalah standard bagi perkhidmatan ini. Ada juru massage lelaki dan perempuan dan biasanya mereka mengurut mengikut jantina.

IKLAN

Lebih menarik, golongan cacat penglihatan ini adalah indvidu yang telah lama berkecimpung dalam bidang urutan dan dengan harga ditawarkan selain suasana persekitaran yang selesa (ada di dalam hotel dan ada di kedai. Kebanyakkannya dilengkapi penghawa dingin), orang ramai yang datang ke sini boleh memilih melakukan urutan massage. Tak perlu buat booking hanya walk in termasuk di hotel menyediakan perkhidmatan ini.

Hendak lebih sedap, masa paling praktikal adalah sejam setengah di mana dalam tempoh itu, urutan tapak kaki (refleksologi) pun dapat dilakukan selain urutan badan.
Jadi kalau berkunjung ke Brickfieds, selain lepak minum teh boleh cuba lakukan urutan badan di sini.

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI