Ada hikmah rakyat Malaysia hanya berpeluang untuk bercuti dalam negara sahaja. Disebabkan itu, ada sahaja lokasi menarik dan produk pelancongan baharu yang sebelum ini kita tidak tahu kewujudannya ada di negara kita.

Kena rajin-rajin korek tempat yang best tau! Seperti perkongsian trip percutiaan daripada sumber saudari Ey Na ini yang berkesempatan bercuti di lokasi penginapan yang agak 'rare' iaitu chalet yang mempunyai 'bilik khas' di atas pokok. Lokasi chalet ini berada di Kampung Tanjung Batu, Pekan Pahang.

Private Beach!

Ok ni tempat yang kami pergi tu. Dalam 30 minit dari bandar Pekan Pahang. Kalau tak tahu jalan boleh waze je Kekunang Tering Chalet . Kalau nak ke sini, korang kena booking bilik awal awal tau sebab bilik tak banyak pun. Dan harga pun berpatutan sangat. Sesuai untuk kaki lepak, kaki santai utk bercuti kat sini. Kalau yang family sesuai ambik bilik THE LOFT sebabnya ada bilik air sekali. Tapi kalau TREE HOUSE dan TUBE CABIN bilik air kat luar..


IKLAN

'Welcome to kekunang tering chalet the most beautiful nature tranquil beach front chalet.24hrs guarded with our helpfull and nice caretakers this is hidden pearl in eastcoast of malaysia.'

Yes 'caretakers' tu sangat baik. Pakcik tu buatkan kami campfire dan hantar breakfast sampai depan pintu cabin. And yess juga, the hidden pearl in Pahang. Sebab tak ramai tahu even orang-orang Tg. Batu dan Pekan sendiri












Ok ape aktiviti korang boleh buat?? Aktiviti adalah bebas dan antara aktiviti best boleh buat:

IKLAN
  • memancing
  • mandi laut
  • mencari remis
  • aktiviti pantai
  • sunrise watch
  • barbeque
  • camp fire
  • melawat tapak melihat anak bulan
  • kayak (sewa)
  • custom candle light dinner (t&c apply)
  • melawat dan membeli hasil laut di jeti nelayan nenasi







Dan yang kami cuma buat camp fire and sunrise watch jee. Tu pun da pukul 7 lebih. Sebabnya tak tahu aktiviti lain. Main pergi je tak kaji ape dah. Emm tapi nanti kami repeat..

Ok harga pulakk yee. Ada 3 type of chalet :
Tubecabin RM 129*
– 4 unit avaliable
– full air-cond
– max 2 person per unit
– separate toilet
– free light breakfast

IKLAN

Treehouse RM 175*
– 1 unit only
– full aircond with led tv
– max 3 person per unit
– separate toilet
– free light breakfast

The loft RM 249*
– studio type
– 2 unit
– 3 – 6 person per unit
– full aircond with led tv
– inhouse toilet
– free light breakfast

Ok ni jela. Kaki ootd elok la nak bergambar. Tempat menarik sangat. Aku bagi rate 9/10 Nak booking boleh contact Pak Yus atau kat booking.com je