Walaupun kota raya Kuala Lumpur sudah dibanjiri dengan pelbagai bentuk dan jenis pusat membeli-belah namun tarikan terbaru yang terlerak di Bukit Bintang ini pastinya menjanjikan sesuatu yang lebih berbeza dan istimewa.

Mitsui Shopping Park LaLaport Bukit Bintang City Centre atau dikenali LaLaport BBCC merupakan yang pertama seumpmanya bukan sahaja di Malaysia tetapi di Asia Tenggara. Pusat beli-belah yang popular dan berasal dari Jepun ini merupakan fasiliti pertama di Asia Tenggara olegh Mitsui Fudosan C. Ltd (Mitsui Fudosan).

LaLaport BBCC yang merupakan pusat beli-belah gaya hidup dari Jepun itu memiliki keluasan lantai 82,600 meter persegi dan akan menjadi LaLaport kedua Mitsui Fudosan di luar negara selepas Mitsui Shopping Park LaLaport Shanghai Jinqiao.

LaLaport BBCC Pertama Seumpamanya Di Asia Tenggara Bakal Dibuka Bermula Pada Khamis Ini!

LIBUR berkesempatan mengikuti program Media Preview pada hari ini dan dimaklumkan bahawa ia bakal dibika kepada pengunjung bermula Khamis, 20 Januari 2022. Terletak di Bukit Bintang, LaLaport BBCC boleh juga dikunjungi menggunakan pengangkutan awam.

IKLAN

LaLaport BBCC dihubungkan dengan stesen LRT di Stesen Hang Tuah serta Stesen Merdeka MRT dengan laluan pejalan kaki selama lima minit.

LaLaport BBCC Pertama Seumpamanya Di Asia Tenggara Bakal Dibuka Bermula Pada Khamis Ini!

Berbeza dengan kebanyakan pusat beli-belah yang lain, LaLaport BBCC tampil dengan rekaan moden yang minimalis hadir dengan sentuhan citarasa Jepun. Segenap sudut rekaan dapat kita saksikan pengaruh Jepun yang sangat kuat.

IKLAN

Selain pelbagai outlet beli-belah, LaLaport BBCC mempunyai kelainan dengan menyediakan Central Rooftop Garden yang berkeluasan 1,700 meter persegi. Ia merupakan kawasan terbuka dengan pemandangan indah suasana pencakar langit sekitarnya.

LaLaport BBCC Pertama Seumpamanya Di Asia Tenggara Bakal Dibuka Bermula Pada Khamis Ini!

Wow Plaza pula menyediakan ruang yang besar untuk pelbagai acara terletak berhampiran dengan Gourmet Street. Di Gourmet Street pelbagai restoran dan kedai makanan dan minuman disediakan dengan konsep lebuh terbuka.

IKLAN

LaLaport BBCC Pertama Seumpamanya Di Asia Tenggara Bakal Dibuka Bermula Pada Khamis Ini!

Terdapat juga beberapa jenama yang khusus dibawa buat pertama kalinya ke Malaysia dari Jepun. Di antaranya ialaj Nitori, premis kelengkapan perabot dan keperluan rumah dari Jepun. Manakala Nojima pula merupakan utelt teknologi dan peranti kelangkapan elektrik dan elektronik pertama seumpamanya di Malaysia.

LaLaport BBCC Pertama Seumpamanya Di Asia Tenggara Bakal Dibuka Bermula Pada Khamis Ini! LaLaport BBCC Pertama Seumpamanya Di Asia Tenggara Bakal Dibuka Bermula Pada Khamis Ini!

Coo&RIKU pula kedai haiwan peliharaan dari Jepun yang juga merupakan outlet pertama seumpamanya di negara kita. Jadi jika anda ingin saksikan sendiri apakah keistimewaan pusat beli-belah dari Jepun di Malaysia ini jangan lepaskan peluang untuk mengunjunginya ya!

Sentiasa up to date tentang tempat healing dan relax dengan LIBUR.
Berlibur dan download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI