Cameron Highlands, Pahang merupakan pilihan warga tempatan yang suka akan kedamaian dan suhu yang sejuk. Pengunjung tidak perlu risau tentang penginapan di sini. Terdapat banyak resort dan hotel daripada status mewah hingga bajet yang boleh dipilih mengikut kemampuan.

Terkini, anda boleh pilih penginapan glamping yang ada di tawarkan oleh beberapa pengusaha di tanah tinggi tersebut. Antaranya yang terbaru, The Backyard Glamping Cameron Highlands. Lokasi glamping ini betul-betul di belakang rumah owner, maka keselamatan ketika bercuti di sini pasti terjamin.

Ini perkongsian daripada saudari Nursyafika Mohd Shahadan yang berpeluang menginap di port glamping ini.

Tukar angin, cuba aktiviti baru pula, masih dalam konsep camping, cuma glamour sikit.. Glamping..the best part is tempat sangat baru dan kami petandang ke 4 stay kat tempat ni. Walaupun masih baru, tapi totally perfect for my little family to enjoy the nature. Siap dapat star glazing, dgn suhu sejuk 12 ° hingga 15 °, tempat privacy untuk 1 family, owner sangat-sangat friendly ndan membantu dengan tempat bersih, selesa teramat ndan cantik sangat.

IKLAN

Rating : 10/10 for sure, will repeat again. Lepas ni tak boleh amek 1 malam, kena ambil bermalam-malam kat sane. Thank you sis Ezie Fazsha & kak Elmi Fazuin for having us stay at your place. #belakangrumah

Info Glamsite: Family Private Glamping 23-24 Ogos 2020

1.Name of place :- The Backyard Glamping Cameron Highlands
2.Cost of site :- Refer to the owner.. Dapat harga promo Merdeka RM180/night
3.Tent type : Bell tent
4.Campsite contact : FB Ezie Fazsha & Elmi Fazuin
5.Website/FB if got :- FB The Backyard Glamping Cameron Highlands

Review:
a. Toilet 5/5 perfect! Siap ada water heater lagi
b. Plugpoint siap ada smartTv, boleh tengok Netflix lagi
c. Kitchen and sink
d. Fire pit –
e. Stream, pool or beach kolam ikan ade berdekatan dengan Sg Pauh
f. Parking distance to campsite? 50 ke 70meter tapi kena mendaki sikit
g. Entrance for Normal Car, highrise car or 4X4? All type of vehicle.. tapi kena parking bawah
h. Compatible with campervan? Jawapan same seperti di g.
i. Phone Coverage? Celcom, umobile so-so
j. Security/safety? depan ade rumah owner

Ruang rehat, chill-chill.. dekat tepi tu ada port bbq dgn buat unggun api. Camping kali ni memang plan nak chill, relax je so portable stove, gas, kuali periuk semua simpan tepi dulu. Nak cari makan pun senang, banyak kedai makan area sini termasuklah Nasi Lemak Abang Stawberry tu dalam 250 meter mcm tu la.

Klook.com